Ελλάδα

Παιδιά μόνα για ώρες μέσα στο σχολικό - Οι 6 περιπτώσεις απόλυτης ανευθυνότητας

Παιδιά μόνα για ώρες μέσα στο σχολικό - Οι 6 περιπτώσεις απόλυτης ανευθυνότητας Φωτογραφία: eurokinissi
Πληθαίνουν τα περιστατικά όπου συνοδοί ξεχνάνε παιδιά στα σχολικά λεωφορεία με τελευταίο αυτό που συνέβη στην Κηφισιά όπου συνοδός ξέχασε για 5 ώρες αγοράκι 5 ετών.

Το γεγονός συνέβη χθες το πρωί, όταν το σχολικό λεωφορείο έφτασε στο νηπιαγωγείο ωστόσο ο 5χρονος αποκοιμήθηκε μέσα στο σχολικό με αποτέλεσμα να μην κατέβει μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι το παιδί βρισκόταν επί 6 ώρες στο σχολικό λεωφορείο.

Σε βάρος της συνοδού και του οδηγού του σχολικού έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ όπως τονίζει το κανάλι, τόσο ο οδηγός όσο και η συνοδός, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

5 ακόμη περιστατικά έχουν καταγραφεί από το 2020

Από το 2020 μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 7 περιστατικά όπου συνοδοί ξέχασαν παιδιά μέσα σε σχολικό λεωφορείο.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη το 2019

Οι δύο συνοδοί μετέφεραν όλα τα παιδιά από το κεντρικό κτίριο του σχολείου στο κτίριο του παιδικού σταθμού στην Παλλήνη. Ωστόσο, όταν τα κατέβασαν από το λεωφορείο, δεν πρόσεξαν πως ένα τρίχρονο αγοράκι είχε παραμείνει μέσα σε αυτό, με συνέπεια να το αφήσουν εκεί και να φύγουν!

Λίγο αργότερα, όταν έγινε αντιληπτή η απουσία του παιδιού, η δασκάλα πήρε τηλέφωνο τη μητέρα του στο σπίτι, καθώς υπέθεσε ότι το παιδάκι ήταν άρρωστο και δεν είχε πάει καθόλου στο σχολείο.

Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε φύγει κανονικά για το σχολείο και τότε άρχισαν να ψάχνουν το 3χρονο και διαπίστωσαν ότι το παιδάκι το είχαν ξεχάσει μέσα στο σχολικό λεωφορείο.

Ακόμη ένα περιστατικό έλαβε χώρα το 2021 στην Βάρκιζα.

Συγκεκριμένα ο οδηγός φέρεται, αφού παρέδωσε τα παιδάκια στον παιδικό σταθμό, να πάρκαρε το σχολικό έξω από το σπίτι του στην περιοχή Πηγαδάκια.

Ωστόσο, δεν πρόσεξε ότι μέσα στο σχολικό είχε μείνει ένα παιδί.

Το εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι ούτε από τον παιδικό σταθμό πρόσεξαν ότι έλειπε το παιδί.

Το παιδί κοιμόταν, αλλά σε κάποια στιγμή ξύπνησε και σε κατάσταση σοκ άρχισε να κλαίει.

Μια περαστική είδε το παιδί και ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ.

Το 2022 και το 2023 δυο παιδάκια είχαν ξεχαστεί από συνοδούς σε σχολικά λεωφορεία στον Ασπρόπυργο και στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα 6χρονο έμεινε κλεισμένο για δύο ώρες στο σχολικό λεωφορείο σε δημοτικό του Ασπρόπυργου, ενώ η μητέρα του αναζήτησε το παιδί και μετά από δυο ώρες εντόπισαν το μαθητή να κοιμάται κλειδωμένος μέσα στο σχολικό λεωφορείο.

Στην Πάτρα το 2023 παιδί 4 ετών αποκοιμήθηκε στο σχολικό λεωφορείο και κανείς δεν κατάλαβε ότι παρέμεινε μέσα.

Το λεωφορείο ήταν σταθμευμένο ενώ όταν το κοριτσάκι ξύπνησε και κατάλαβε ότι ήταν μόνο κλεισμένο στο σχολικό άρχισε να χτυπάει τα παράθυρα.

Ευτυχώς το αντιλήφθηκε μια γειτόνισσα που ενημέρωσε το σχολείο και τις αρχές ενώ ο οδηγός έσπευσε αμέσως να ανοίξει τις πόρτες για να βγει το παιδί.

Τρεις ώρες ξέχασαν τον 9χρονο ΑμεΑ στο λεωφορείο την ίδια χρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Την υπόθεση κατήγγειλε συγγενικό πρόσωπο του ανηλίκου .

Το παιδί έμεινε μόνο του μέσα στο σχολικό από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 7, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, καθώς ήταν δεμένο στο κάθισμα και δεν μπορεί να μιλήσει.