Διεθνή

Μακρόν: Η Γαλλία απαιτεί την απελευθέρωση όλων των ομήρων που ακόμη κρατούνται από τη Χαμάς

Μακρόν: Η Γαλλία απαιτεί την απελευθέρωση όλων των ομήρων που ακόμη κρατούνται από τη Χαμάς Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ
«Ο Γιαχία Σινουάρ ήταν ο κύριος υπεύθυνος των τρομοκρατικών επιθέσεων και βάρβαρων ενεργειών της 7ης Οκτωβρίου 2023», έγραψε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Χ

Την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται ακόμη από τη Χαμάς στη Γάζα, απαίτησε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την ανακοίνωση του θανάτου του ηγέτη της, Γιαχία Σινουάρ.

«Ο Γιαχία Σινουάρ ήταν ο κύριος υπεύθυνος των τρομοκρατικών επιθέσεων και βάρβαρων ενεργειών της 7ης Οκτωβρίου 2023», έγραψε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Χ.

«Αυτή τη μέρα, σκέφτομαι με συγκίνηση τα θύματα, ανάμεσά τους 48 συμπατριώτες μας, και τους οικείους τους. Η Γαλλία απαιτεί την απελευθέρωση όλων των ομήρων που ακόμη κρατούνται από τη Χαμάς» πρόσθεσε.

macron-hamas_ac59b.jpg

Αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό, ο οποίος από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι η εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ είναι ταυτόχρονα «ένα θανάσιμο πλήγμα στη Χαμάς και μια σελίδα που γυρίζει και που πρέπει να γυρίσει τώρα στον πόλεμο της Γάζας» προκειμένου οι πλευρές να εργαστούν για την ειρήνη στην περιοχή.

Πρόσθεσε στο γαλλικό δίκτυο LCI πως είναι «μία σελίδα που πρέπει να γυρίσει τώρα για την περιοχή για την πορεία της προς την ειρήνη».
Τόνισε ακόμα ότι η ευκαιρία είναι «μοναδική γιατί ο Γιαχία Σινουάρ αποτελούσε εμπόδιο στην ειρήνη» και υπογράμμισε πως η διπλωματία από μόνη της θα μπορούσε να επιτρέψει τον τερματισμό των εχθροπραξιών.