Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 23 ετών σε 50χρονο για σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης ανιψιάς του

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 23 ετών σε 50χρονο για σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης ανιψιάς του Φωτογραφία: eurokinissi
Συνολική ποινή κάθειρξης 23 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ’ έναν 50χρονο για ασελγείς πράξεις σε βάρος της 10χρονης ανιψιάς του.

Κρίθηκε ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη, κάτω των 12 ετών και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας με ανήλικη παθούσα.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με το GrTimes, δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο 50χρονος επέστρεψε στις φυλακές.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι πράξεις τελέστηκαν εντός του 2021 σε περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη. Προηγήθηκε η καταγγελία των γονιών της 10χρονης (τότε) όταν ενημερώθηκαν για το τι συνέβη.

Η δικογραφία περιλαμβάνει μηνύματα ακατάλληλου περιεχομένου που αντάλλασσε ο 50χρονος με την ανιψιά του, όπως επίσης και τις καταγγελίες της ανήλικης για την σεξουαλική της κακοποίηση.

Καταθέτοντας πάντως ως μάρτυρες στο δικαστήριο, οι γονείς της ανήλικης μετέβαλλαν τις αρχικές τους καταγγελίες, ανακαλώντας το περιεχόμενό τους. Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου και σχολιάζοντας την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην οποία υπεβλήθη η ανήλικη ανέφερε ότι η παθούσα δεν είχε λόγο να πει ψέματα και περιέγραψε με τις επίδικες πράξεις.

Στην απολογία του ο 50χρονος, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι δεν βρέθηκε ποτέ μόνος του με την ανήλικη, ενώ χαρακτήρισε «εκδικητική» την καταγγελία διότι είχε αποκαλύψει ένα μυστικό της ανήλικης στην μητέρα της.