Ελλάδα

Γιώργος Λυγγερίδης: Την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων ζητούν οι γονείς του αστυνομικού

Γιώργος Λυγγερίδης: Την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων ζητούν οι γονείς του αστυνομικού
Την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και την ηθική δικαίωση των ένστολων και του αστυνομικού σώματος, ζητούν οι γονείς του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που δολοφονήθηκε με ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων της 7ης Δεκεμβρίου 2023, στο Ρέντη.

Ο πατερας και η μητέρα του αδικοχαμένου 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους Βασίλη Καπερνάρο, δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στον 9ο τακτικό ανακριτή που χειρίζεται την έρευνα της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν.

«Φτάνει πια για όλη την κοινωνία, φτάνει πια για όλη την Ελλάδα. Ο Γιώργος ας είναι το τελευταίο θύμα, ας είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δικαίωση δεν πρόκειται να δω, γιατί έχασα το παιδί μου. Δικαίωση θα υπήρχε εάν ερχόταν το παιδί μου πίσω. Δικαίωση θέλω να δουν οι υπόλοιποι αστυνομικοί», δήλωσε ο πατέρας του άτυχου αστυνομικού, συγκλονίζοντας για ακόμη μια φορά.

«Θα συμπαρασταθούμε στον κύριο ανακριτή για να αποδειχθεί ότι τέτοιου είδους εγκλήματα στη χώρα μας δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Φτάνει πια», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Λυγγερίδη Βασίλης Καπερνάρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια Λυγγερίδη προτίθεται να ζητήσει να συνενωθεί η δικογραφία για την ανθρωποκτονία του αστυνομικού που εκκρεμεί στα δικαστήρια Πειραιά με αυτή που αφορά στην εγκληματική οργάνωση οπαδών και βρίσκεται στα δικαστήρια της Αθήνας.