Ελλάδα

Η ελληνική πόλη με το παγωτό «θρύλο»: Επί 78 χρόνια... ξεπουλάει

Η ελληνική πόλη με το παγωτό «θρύλο»: Επί 78 χρόνια... ξεπουλάει Φωτογραφία: Candy Zimmermann on Unsplash
Μια παγωτομηχανή στη Βέροια δουλεύει αδιάλειπτα από το 1946: Το μυστικό στη συνταγή που του δίνει τη μαστιχωτή υφή

Η Βέροια - γνωστή και ως πόλη του ραβανί - είναι διάσημη για ακόμη μια νοστιμιά της, το παγωτό!

Στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, παρουσιάζεται η παγωτομηχανή της Βέροια που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1946, προσφέροντας ξεχωριστές γευστικές απολαύσεις σε μικρούς και μεγάλους.

Πλέον την επιχείρηση έχουν αναλάβει τα παιδιά της τρίτης γενιάς που επιμένουν να προσφέρουν το ιδιαίτερο παγωτότους, που έχει ως πρώτη ύλη το άγριο σαλέπι.

Σε αυτό ακριβώς το μυστικό συστατικό οφείλεται και η μαστιχωτή του υφή.

Όπως λένε οι ζαχαροπλάστες, το υπέροχο παγωτό συνδυάζεται μάλιστα άψογα με το γνωστό ρεβανί Βεροίας που το απογειώνει γευστικά, αλλά και με το προφιτερόλ για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!