Ελλάδα

Πρόεδρος ΕΦΕΤ: Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο στη Λαμία μπήκε πριν γίνει έλεγχος για τα αλλοιωμένα σχολικά γεύματα

Πρόεδρος ΕΦΕΤ: Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο στη Λαμία μπήκε πριν γίνει έλεγχος για τα αλλοιωμένα σχολικά γεύματα
Το υγειονομικό θα έκανε έλεγχο σήμερα στο εργοστάσιο που είχε την ευθύνη για τα αλλοιωμένα σχολικά γεύματα και που κάηκε ολοσχερώς χθες. Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά το εργοστάσιο «Γιαννίτση» στην βιομηχανική περιοχή της Λαμίας που έφτιαχνε τα σχολικά γεύματα, που σύμφωνα με καταγγελίες ευθύνονται για τη μαζική δηλητηρίαση μαθητών.

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (19/5) ενώ σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά δια στόματος του προέδρου του ΕΦΕΤ στον ALPHA σήμερα Δευτέρα (20/5) ήταν προγραμματισμένος έλεγχος στο εργοστάσιο από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για να παρθούν δείγματα ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τον τρόπο παρασκευής των σχολικών γευμάτων.

Λαμία: Σήμερα ο ΕΦΕΤ θα έστελνε κλιμάκιο στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» που κάηκε ολοσχερώς

Σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ΕΦΕΤ, ειδικό κλιμάκιο της Αρχής είχε μεταβεί στο εργοστάσιο το Σάββατο (18/5) για να συλλέξει δείγματα από το εργοστάσιο αλλά το τμήμα παραγωγής ήταν κλειστό. Ο νέος έλεγχος είχε προγραμματιστεί για σήμερα αλλά δεν έγινε επειδή ξέσπασε η φωτιά.

«Πήγε κλιμάκιο το Σάββατο για να κάνει έναν έλεγχο, γνωρίζοντας βέβαια ότι η παραγωγική διαδικασία που αφορούσε τη γραμμή παραγωγής γευμάτων για τα σχολεία δεν θα ήταν ανοιχτή γιατί αυτά γίνονται καθημερινές», δήλωσε στον ALPHA ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας.

«Παρ' όλα αυτά πήγαμε το Σάββατο και οργανώναμε και κλιμάκιο να πήγαινε και σήμερα να το βλέπαμε γενικά το πώς λειτουργεί η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής των γευμάτων. Δυστυχώς, βέβαια, μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, προφανώς οι δικές μας ενέργειες ακυρώνονται», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπέλα δεν υπάρχει πόρισμα του ΕΦΕΤ για τις τροφές που διακινήθηκαν από το εργοστάσιο. Ωστόσο, η Περιφέρεια είχε συλλέξει δείγματα από τα μακαρόνια με κιμά που καταγγέλθηκε ότι προκάλεσαν τη δηλητηρίαση και τα έστειλε για εξέταση.

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη φωτιά στο εργοστάσιο «Γιαννίτση»

Παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας, απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει: «Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας "Γιαννίτση" στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά».