Ελλάδα

Καιρός: Η επιστροφή του καλοκαιριού - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Η επιστροφή του καλοκαιριού - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία από την Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Θοδωρή Κολυδά.

Μετά την κακοκαιρία εξπρές, ο καιρός θα είναι τυπικά καλοκαιρινός τις επόμενες ημέρες, ενώ από την Κυριακή η θερμοκρασία θα ανέβει στους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

«Η επιστροφή του καλοκαιριού», γράφει ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Χ. «Τυπικά καλοκαιρινός καιρός τις επόμενες ημέρες, με το μελτέμι να μη ξεπερνά τα 6 με 7 μποφόρ. Περιορισμένη αστάθεια Τρίτη με Πέμπτη και με τη θερμοκρασία από την Κυριακή σε άνοδο περί τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές ( που είναι οι 33-34 βαθμοί) αλλά όχι όμως ακραίες», συμπληρώνει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

{https://x.com/KolydasT/status/1809189751448105426}

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο, Σάββατο, ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3-4 και στα ανατολικά 4-6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33-35 και κατά τόπους στα δυτικά τους 36 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα τους 30-32 και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 και στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου- Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι και πάλι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 34-36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30-33 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33-35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός από τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 35-37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30-32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη, το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβοι στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και τοπικά στο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.