Ελλάδα

Λαμία: Δειγματοληψίες και εμπειρογνώμονες στο εργοστάσιο με τα αλλοιωμένα σχολικά γεύματα

Λαμία: Δειγματοληψίες και εμπειρογνώμονες στο εργοστάσιο με τα αλλοιωμένα σχολικά γεύματα Φωτογραφία: EUROKINISSI
Κατασχέθηκε το δεύτερο καταγραφικό του εργοστασίου στη Λαμία.

Με μεγάλη προσοχή τα στελέχη του κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ερευνούν όλα τα δεδομένα για την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στο εργοστάσιο παραγωγής σχολικών γευμάτων στη Λαμία.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει εκτιμάται ότι οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν σε χώρο όπου βρίσκονταν σταθμευμένα φορτηγά της επιχείρησης και στη συνέχεια έλαβαν διαστάσεις πολύ γρήγορα σε μεγάλο μέρος του εσωτερικού χώρου.

Γίνονται δειγματοληψίες από διάφορα σημεία της επιχείρησης ενώ έχουν οριστεί και πραγματογνώμονες οι οποίοι κάνουν τη δική τους έρευνα για τα αίτια.

Το εργοστάσιο είχε κάμερες ασφαλείας, ωστόσο το καταγραφικό που βρισκόταν στον μπροστινό χώρο της επιχείρησης καταστράφηκε από τις φλόγες και παραμένει άγνωστο αν υπάρχει δυνατότητα ανάκτησης του οπτικού υλικού, κάτι που αν γίνει σίγουρα θα βοηθήσει στην έρευνα.

To δεύτερο καταγραφικό, που βρισκόταν σε άλλο χώρο του εργοστασίου, δεν υπέστη ζημιές από τη φωτιά και έχει κατασχεθεί ώστε να εντοπιστούν στοιχεία που ίσως φανούν χρήσιμα στην υπόθεση.