Ελλάδα

Κύκλωμα αναβολικών: Προφυλακίστηκε ο γνωστός επιχειρηματίας της Γλυφάδας

Κύκλωμα αναβολικών: Προφυλακίστηκε ο γνωστός επιχειρηματίας της Γλυφάδας
Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 57χρονος γνωστός επιχειρηματίας της Γλυφάδας μετά την απολογία του για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης αναβολικών ουσιών.

Ο 70χρονος συγκατηγορούμενός του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δυο συλληφθέντες αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο. Ο επιχειρηματίας σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε χημικός μηχανικός στο επάγγελμα, που προμηθεύτηκε εμπόρευμα αναβολικών ουσιών με σκοπό τη μεταπώλησή τους νόμιμα στο εμπόριο, εντούτοις επειδή η παρτίδα ήταν «σκάρτη», δε το διέθεσε και το άφησε αποθηκευμένο στην αποθήκη του σπιτιού του. Στην απολογία του δήλωσε ότι τα χάπια ήταν για «προσωπική χρήση», με τα οποία έκανε «πειραματισμούς» και τα οποία διατηρούσε αδιάθετα στο εργαστήριό του.

Ο 70χρονος φέρεται να δήλωσε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ιατρικά προβλήματα και αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών. Απολογούμενος δήλωσε ότι έκανε «δουλειές του ποδαριού», για ένα εισόδημα για λογαριασμό του επιχειρηματία.

Για την υπόθεση η Οικονομική Αστυνομια αναζητά ακόμη δυο εμπλεκόμενους. Το συνολικό οικονομικό όφελος από τη δράση των μελών του κυκλώματος υπολογίζεται από τις αρχές στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.