Ελλάδα

Απολογείται την Τετάρτη ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη για εμπρησμό

Απολογείται την Τετάρτη ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη για εμπρησμό Φωτογραφία: EUROKINISSI/AΡΧEIOY
Ο άνδρας συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση στην περιφερειακή του Αιγάλεω

O 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη χθες το μεσημέρι για εμπρησμό από πρόθεση στην περιφερειακή του Αιγάλεω κρατείται και θα απολογηθεί την Τετάρτη.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο που μπήκε στο μικροσκόπιο και της ΕΥΠ πριν από λίγες ημέρες καθώς είχε εντοπιστεί να περιφέρεται έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ και οι δικαιολογίες για την παρουσία του εκεί δεν ήταν πειστικές. Στις 4 Απριλίου καταγράφηκε στο ΚΥΤ Φυλακίου στην Ορεστιάδα όπου εκεί έκανε αίτηση για να λάβει άσυλο.

Δήλωσε συγκεκριμένη διεύθυνση διαμονής στην Αθήνα ώστε τον Ιούνιο να πάει στην υπηρεσία ασύλου και να εξεταστεί το αίτημά του. Στη φόρμα καταγραφής ισχυρίζεται ότι είναι καθηγητής ανώτατης εκπαίδευσης, μιλάει τουρκικά, αγγλικά και φιλανδικά και είναι χριστιανός στο θρήσκευμα. Το 2012 βρισκόταν στη Φιλανδία και είχε κάνει περιοδεία στη μισή Ευρώπη. Πριν οκτώ χρόνια είχε πράσινο διαβατήριο. Δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην Τουρκία λόγω θρησκείας, πεποιθήσεων, απόψεων και ελλείμματος δημοκρατίας.
Ο 33χρονος όταν προσήχθη ώστε να απολογηθεί στην Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ήταν επιθετικός, αρνήθηκε ακόμη και να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα ενώ προφορικά φέρεται να είπε ότι έβαλε τη φωτιά για να κάψει έντομα.

Εκτός από τη χθεσινή πυρκαγιά που έκαψε περίπου 10 στρέμματα χαμηλής βλάστησης, έχει ταυτοποιηθεί για μία άλλη πυρκαγιά στην ίδια περιοχή στις 14 του μήνα που διανύουμε όπου τότε κάηκαν περίπου δύο στρέμματα.