Ελλάδα

Αυλίδα: Άγιο είχαν οι επιβάτες του τρένου - Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού

Αυλίδα: Άγιο είχαν οι επιβάτες του τρένου - Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού
Πώς έγινε η σύγκρουση του τρένου με το φορτηγό στην Αυλίδα, συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας - «Καθαρά» τα αλκοτέστ

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, όταν τρένο γεμάτο επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα - Αθήνα, συγκρούστηκε με φορτηγό, το οποίο βγήκε εκτός πορείας στην περιοχή της Αυλίδας. Από την συγκρούση υπάρχουν τρεις ελαφρά τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Πρόκειται για έναν 59χρονο και δύο ανήλικα αγόρια, 12 και 16 ετών.

Συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας που συγκρούστηκε με τρένο στην Αυλίδα

Όπως έγινε γνωστό συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το τροχαίο με το τρένο στην Αυλίδα, στον οποίο έγινε αιμοληψία. Κατηγορείται για επικίνδυνες παρεμβάσεις στις συγκοινωνίες, βάσει του υπ. αρθμ. 291 άρθρου του Ποινικού Κώδικα. Ακόμη, έγινε γνωστό πως πραγματοποιήθηκε και στους δύο οδηγούς αλκοτέστ και κανένας από τους δύο δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας του φορτηγού ο οδηγός ανέφερε πως έσκασε το λαστιχο και κατέληξε κοντά στις γραμμές του τρένου. Μετά από 4 λεπτά πέρασε το τρένο το οποίο βρήκε πάνω στην γωνία του κοντέινερ που μετέφερε το φορτηγό με αποτέλεσμα να διπλώσει η νταλίκα. 

H μαρτυρία επιβάτη για το πώς γλιτώσαμε μια νέα σιδηροδρομική τραγωδία

avlida 2 62146

Σύμφωνα με τον ALPHA αυτό που συνετέλεσε στο να μην γίνει μεγαλύτερη τραγωδία στην Αυλίδα, ήταν η ιδιαίτερη γωνία που πήρε η νταλίκα μαζί με το φορτίο της, καθώς έπεσε πάνω στις γραμμές του τρένου. Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός του οχήματος, που ερχόταν από την Αυλίδα προς τη Χαλκίδα, χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, γιατί σκάει το λάστιχο σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στην ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα να πέσει στις γραμμές του τρένου. Όπως έγινε γνωστό, το φορτηγό βρισκόταν λίγο πιο αριστερά, θα χτυπούσε στο πλάι το τρένο με αποτέλεσμα να «ξυρίσει» την αριστερή πλευρά.

«Ευτυχώς ο οδηγός πρόλαβε να φρενάρει»

Στο eviaonline μίλησε επιβάτης της αμαξοστοιχίας 1551, ο οποίος περιέγραψε την στιγμή της σύγκρουσης.

«Η νταλίκα είχε εκτροχιαστεί. Έσκασε το λάστιχο απ’ ό,τι άκουσα. Πάλι καλά ο οδηγός του τρένου πρόλαβε να φρενάρει, δεν πήγαινε και με πολλά χιλιόμετρα. Ευτυχώς και ο οδηγός της νταλίκας είναι καλά».

{https://www.youtube.com/watch?v=j1BSKD6umi0}