Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έως και 7 βαθμούς πάνω η θερμοκρασία - Πότε έρχεται ανάσα δροσιάς

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έως και 7 βαθμούς πάνω η θερμοκρασία - Πότε έρχεται ανάσα δροσιάς Φωτογραφία: intime
Κύμα ζέστης που θα παρουσιάσει εκτόνωση την Τετάρτη περιμένουμε από σήμερα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη στη χώρα μας. Έξι ΄έως και 7 βαθμούς από τα κανονικά επίπεδα ο υδράργυρος σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Εκτός από τις αρκετά υψηλές θερμοκρασίες θα έχουμε και αυτήν την αστάθεια που θα βγαίνει προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα κατά τη διάρκεια απογευματινών ωρών.

Σήμερα Δευτέρα θε είναι μία αρκετά ζεστή ημέρα, προς Θεσσαλία, Βοιωτία, ανατολική Πελοπόννησο, ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα βλέπουμε θερμοκρασίες γύρω στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Κατά πέντε περίπου με 7 βαθμούς θα είμαστε θερμοκρασιακά παραπάνω για την εποχή.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Και τις επόμενες ημέρες το σημαντικότερο στοιχείο θα είναι οι αρκετά υψηλές θερμοκρασιακές τιμές ιδιαίτερα για τα ανατολικά, ηπειρωτικά σε κλειστές περιοχές - μακριά από τη θάλασσα - θα βλέπουμε θερμοκρασίες 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη αναμένεται κορύφωση του ισχυρού κύματος ζέστης, με 36αρια και 38αρια στα πιο ανατολικά και ηπειρωτικά τμήματα όπως επίσης και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Καλύτερες θερμοκρασιακά συνθήκες στην δυτική και βόρεια Ελλάδα όπου θα πνέει βοριαδάκι που θα μεταφέρει κύματα δροσιάς σε αρκετές περιοχές.

Από Πέμπτη σιγά σιγά περιμένουμε την αποκλιμάκωση του πρώτου ισχυρού αυτού κύματος και πάμε πάλι σε αστάθεια με βροχές.

Για τις εκλογές φαίνεται ότι το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι ο ήπιος καιρός με κάποιες βροχές τις μεσημεριανές, απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Λίγο πιο πάνω από τα κανονικά θερμοκρασιακά επίπεδα.

Δεν αναμένουμε κάποιο ιδιαίτερο κύμα ζέστης.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, δεν πρόκειται για καύσωνα καθώς τη νύχτα και νωρίς το πρωί πέφτει η θερμοκρασία και δεν έχει μεγάλη διάρκεια αυτή η θερμή εισβολή από την Αφρική

«Καύσωνας ορίζεται το να έχουμε θερμοκρασίες πάνω από 37 με 38 βαθμούς Κελσίου σταθερά για πάνω από 3 ημέρες και το ημερήσιο θερμοκρασιακό εύρος να είναι μικρό.

Να έχουμε αυξημένη σχετική υγρασία και υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες.

Ορίζουμε ένα εύρος να μην πέφτει η θερμοκρασία κάτω από τους 30 με 29 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρες και της νύχτας.