Ελλάδα

Νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, κλειστά σχολεία, και ουρές για ένα μπουκάλι νερό σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο

Νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, κλειστά σχολεία, και ουρές για ένα μπουκάλι νερό σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο
Μαρτυρικές εικόνες σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο. Επιβεβαιώθηκαν 10 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Δέκα ακόμη κρούσματα γαστρεντερίτιδας εντοπίστηκαν σήμερα στον Ριζόμυλο. Πρόκειται για ανθρώπους που είχαν εκδηλώσει συμπτώματα, αλλά δεν είχαν πάει σε ιατρική μονάδα, επιλέγοντας να παραμείνουν κλινήρεις στο σπίτι τους, λαμβάνοντας ωστόσο σχετική θεραπεία από ιδιώτες γιατρούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, μέχρι χθες είχαν εντοπιστεί 100 κρούσματα γαστραντερίτιδας στη Μαγνησία, ενώ αναμένονται και τα νεότερα δεδομένα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο traxydromos.gr, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο, μετά από απόφαση του Δημάρχου.

Το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου λόγω των ενδοσχολικών εξετάσεων θα λειτουργήσει κανονικά λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που προτείνει η Διεύθυνση Υγείας για την ασφάλεια και την υγιεινή της σχολικής κοινότητας.

Ωστόσο, ο κόσμος συγκεντρώνεται να προμηθευτεί ένα μπουκάλι νερό. Οι ουρές που παρατηρήθηκαν είναι μεγάλες με τον κόσμο να ταλαιπωρείται στον ήλιο, ενώ σπεύδουν να πάρουν νερό ακόμη και για να κάνουν ένα μπάνιο, ακόμη και για να πλυθούν. 

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ριζομύλου Γιώτα Τσόγκαρη αναφέρει ότι επικρατεί σύγχυση και πανικός.

«Οι κάτοικοι βγαίνουν στην πλατεία για να πάρουν νερά γιατί φοβούνται ότι δεν θα τους φτάσουν. Είναι πρωτόγνωρες αυτές οι καταστάσεις. Επικρατεί πανικός» αναφέρει. Μάλιστα, όπως σημειώνει, μεγάλες υδροφόρες σήμερα έχουν σταθμεύσει και στα δύο χωριά και μέσω βάνας, ο κόσμος εφοδιάζεται ποσότητα νερού. Η κ. Τσόγκαρη αναφέρει ότι δεν έχει ενημερωθεί και νέα κρούσματα, δηλώνοντας την αισιοδοξία της ότι υπάρχει ύφεση.

Δείτε συγκλονιστικές μαρτυρίες