Ελλάδα

Γραμματικό: Ιογενής γαστρεντερίτιδα και όχι τροφική δηλητηρίαση στην κατασκήνωση - Τι είπε η ιδιοκτήτρια

Γραμματικό: Ιογενής γαστρεντερίτιδα και όχι τροφική δηλητηρίαση στην κατασκήνωση - Τι είπε η ιδιοκτήτρια Φωτογραφία: UNSPLASH
Σχεδόν 60 παιδιά, που βρισκόταν σε κατασκήνωση στο Γραμματικό Αττικής, παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Για ιογενή γαστρεντερίτιδα και όχι τροφική δηλητηρίαση κάνει λόγο η ανακοίνωση της, η κατασκήνωση στο Γραμματικό μετά τα συμπτώματα που παρουσίασαν δεκάδες παιδιά, που φιλοξενούνταν.

Σχεδόν 60 παιδιά, που βρισκόταν σε κατασκήνωση στο Γραμματικό Αττικής, παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας από την Κυριακή ως τη Δευτέρα με απορτέλεσμα να τους παρασχεθεί ιατρική βοήθεια και να επιστρέψουν σπίτι τους. Η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η απομάκρυνση των παιδιών έγινε λόγω συμπτωμάτων ιογενούς γαστρεντερίτιδας και «σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τροφική δηλητηρίαση από φαγητό ή νερό».

Η ίδια η ιδιοκτήτρια της κατασκήνωσης, κ. Αθητάκη, μιλώντας στο Mega σημείωσε για το περιστατικό πως «Έκανα τη βλακεία να κάνω επισκεπτήριο. Και ήρθαν γονείς, παιδάκια. Το Σάββατο το απόγευμα έγινε το επισκεπτήριο και την Κυριακή το βράδυ ξεκίνησαν τα κρούσματα», δήλωσε.

{https://www.facebook.com/SportsVillage.gr/posts/pfbid026yMhVXdbJsTMqWxZMbEaK1M4YHPg4f6MiJByLyFv2CJTGebktEzdzLahoUNRa8UDl}

«Ξημερώματα της Κυριακής αρχίζαν και πολλαπλασιάζονταν. Και είπα στην γιατρό να απομακρυνθούν τα παιδιά» είπε σημειώνοντας πως «εδώ και δύο χρόνια έχουν σταματήσει τα επισκεπτήρια».

Πρόσθεσε ακόμα πως «εγώ έχω αναλύσεις τόσο από τον δήμο όσο και δικές μου. Η τελευταία ανάλυση ήταν στις 19/6 και όταν έγινε το γεγονός επειδή έχω ISO, κράτησα δείγματα φαγητού και την επόμενη μέρα τα έστειλα στο Χημείο τα δείγματα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα δείγματα δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Στο νερό έστειλα και σήμερα αναλύσεις για να επιβεβαιωθώ» σημείωσε επισημαίνοντας ότι αν ήταν το νερό θα ήταν με αντίστοιχα συμπτώματα όλο το Γραμματικό.

Για τις πληροφορίες ότι μεταφέρθηκαν παιδιά με οξεία αφυδάτωση στο νοσοκομείο, η ίδια το αρνήθηκε και σημείωσε ότι πιο δύσκολη ήταν η περίπτωση ενός μόνο παιδιού.