Ελλάδα

Καύσωνας διαρκείας: 5νθήμερο «φωτιά» στην Αθήνα και θερμοκρασίες 42 - 43 βαθμούς

Καύσωνας διαρκείας: 5νθήμερο «φωτιά» στην Αθήνα και θερμοκρασίες 42 - 43 βαθμούς Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Για καύσωνα προεδοποιούν οι μετεωρολόγοι για την επόμενη εβδομάδα. Και θέλει προσοχή.

Ο καιρός αλλάζει και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ακραία ζέστη και καύσωνα μετά από μία μικρή ανάσα δροσιάς του Σαββατοκύριακο.

Με νέα του ανάρτηση ο Θοδωρής Κολυδάς παραθέτει χάρτη που δείχνει μέχρι πού θα φτάσει η θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα και οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες.

«Με το παρόν άρθρο σας μεταφέρω ένα μικρό ψήγμα γνώσης από την απλή καθημερινότητα ενός επαγγελματία μετεωρολόγου από τον χώρο της ΕΜΥ. Πίσω από κάθε χιλιοστό βροχής ή κάθε βαθμό Κελσίου υπάρχουν πάντα οι πιθανότητες ή τα όρια προβλεψιμότητoς του φαινομένου, τα οποία ενίοτε δεν αναφέρονται » λέει χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Κολυδάς.

Διευκρινίζει ακόμα πως «σήμερα υπάρχουν όμως απλά και κατανοητά εργαλεία της επιστήμης, που ο κάθε πολίτης μπορεί να τα χρησιμοποιεί για την ενημέρωσή του, ακόμη δε και για να ελέγχει μετεωρολόγους (!) και δημοσιογράφους».

{https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02rehB6hazsTgDMSPTJ8bzJJTxAPxKBBWBx2gXREjhu2UbL7RMmYNpBc86CyHVGZzil&id=760859466}

kolydas_anartisi_kausonas_5c8f8.jpg

Σε ό,τι αφορά στην Αθήνα όπως σημειώνει ο κ. Κολυδάς επεξηγώντας το μετεώγραμμα είναι πιθανόν να επικρατήσουν οι εξής θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες: από την ερχόμενη Τρίτη, τα στοιχεία δίνουν προτεινόμενες τιμές «περί τους 37 βαθμούς έως την Πέμπτη και την ερχόμενη Παρασκευή 42 βαθμούς Κελσίου» γράφει χαρακτηριστικά.

Διευκρινίζει ωστόσο πως Την Τετάρτη τα όρια βρίσκονται μεταξύ 35 και 42 βαθμών Κελσίου ενώ την Πέμπτη μεταξύ 33 και 44 βαθμών Κελσίου με προτεινόμενη επικρατέστερη τιμή τους 36 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, την ερχόμενη Παρασκευή 14 Ιουνίου τα όρια βρίσκονται μεταξύ 34 και 45 βαθμών Κελσίου με προτεινόμενη μέση τιμή στο μετεώγραμμα τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Για νέο κύμα έντονης ζέστης πιθανώς και με χαρακτηριστικά καύσωνα από τις 11 Ιουνίου και μετά προειδοποιεί και ο Σάκης Αρναούτογλου παραθέτοντας και αυτός με τη σειρά του έναν πίνακα με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

«Η μέση θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως τις 13 Ιουνίου με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον...καιρό σας !» συνεχίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.
Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για να υπολογίστε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας καθώς αυτή θα διαφέρει από τόπο σε τόπο! Για ότι νεότερο θα υπάρξει φυσικά ενημέρωση από τη σελίδα μου!.»

{https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/pfbid02eWwgJi5JTVAMRdVRsquPLxEHXzN7S5sy9XT6Hu3BH8DFxW66qDUGzhCD9yHKH4zwl}

Για ανάσες δροσιάς μέχρι το Σάββατο αλλά με την πρόγνωση για καύσωνα, κάνει λόγο ο Γιώργος Τσατραφύλλιας. «Ανάσες δροσιάς μέχρι το Σάββατο..Από την Κυριακή των εκλογών ο υδράργυρος ξαναπαίρνει την ανηφόρα! Μάλλον έρχεται καύσωνας!» σχολιάζει ο μετεωρολόγος.

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid05hXCsdhVLS4VnUh5En92D39hchY67N1B2qoNFFmfBvU91eRSYo2JaBtfXAZM8bM3l}

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος ήδη από χθες προειδοποιούσε για θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 50 βαθμούς Κελσίου έγραψε σε ανάρτησή του ότι αύριο ο καιρός θα είναι άστατος με νέα μικρή υποχώρηση του υδραργύρου αλλά «το Σαββατοκύριακο τα μελτέμια θα κυριαρχήσουν για να μας έρθει ένα νέο κύμα ζέστης την άλλη εβδομάδα».

{https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/pfbid02LdEGLCDtvs1t4w4Yq4TARqBMMJwxEQgrkpk5N3xDwFpyT2eMyUPasWEc7BevMw8jl}