Ελλάδα

Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης του Μόσλεϊ στη Σύμη: «Άνοιξε η γη και τον κατάπιε»

Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης του Μόσλεϊ στη Σύμη: «Άνοιξε η γη και τον κατάπιε»
Ο διάσημος Βρετανός παρουσιαστής Μάικλ Μόσλει εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης επιστρέφοντας από την παραλία του Αγίου Νικολάου στη Σύμη.

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες για τον εντοπισμό του 67χρονου Βρετανού παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοείται από το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιουνίου στο νησί της Σύμης.

Στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και εθελοντές «χτενίζουν» το νησί προκειμένου να εντοπίσουν τον παρουσιαστή, η εξαφάνιση του οποίου δηλώθηκε επίσημα από την 62χρονη σύζυγό του το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Σύμης, Νικήτα Γρύλλη, αυτή τη στιγμή στην επιχείρηση μετέχουν περίπου 20-25 άτομα, καθώς και ελικόπτερο, drone και σκύλος - ωστόσο είναι «σαν να άνοιξε η γη και τον κατάπιε».

symi_6dfa7.JPG

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Βρετανός παρουσιαστής, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αναρτήσεις τοπικών ομάδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκίνησε να επιστρέψει με τα πόδια από την περιοχή του Αγίου Νικολάου περίπου στις 13:30 της Τετάρτης, χωρίς ωστόσο να επιστρέφει σπίτι του.

Ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, με δηλώσεις του την Πέμπτη, ανέφερε ότι οι έρευνες ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς η 62χρονη σύζυγός του άρχισε να ανησυχεί επειδή δεν είχε ακόμη επιστρέψει από την παραλία.

Όπως ανέφερε την Παρασκευή στο Mega ο Νικήτας Γρύλλης, υπάρχει μια μαρτυρία που θέλει τον Μόσλει να εντοπίζεται λίγο πριν την εξαφάνισή του σε στάση λεωφορείου, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται πως ανέβηκε σε αυτό. 

Όσο για τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί, αλλά και στην παραλία, ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε πως υπάρχει πλέον άπνοια - κάτι που σημαίνει πως δεν είναι πιθανό να τον πήρε κάποιο ρέμα - ενώ τα βράχια στη γύρω περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα απόκρημνα. 

«Χθες η ζέστη ήταν ανυπόφορη και μπορεί εύκολα υπό τέτοιες συνθήκες να σου έρθει ζαλάδα. Ηθελε να επιστρέψει από την παραλία με τα πόδια, όμως αυτή είναι μια απόσταση περίπου μιάμισης ώρας και υπάρχουν διαδρομές τις οποίες μπορεί να χρησιμοποίησε για να κόψει δρόμο», δήλωσε χθες ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας.