Ελλάδα

Ακατάλληλο νερό με κολοβακτηρίδια για επτά μήνες σε χωριό του Κιλκίς

Ακατάλληλο νερό με κολοβακτηρίδια για επτά μήνες σε χωριό του Κιλκίς Φωτογραφία: Luis Tosta on Unsplash
Τα προβλήματα με το νερό στη Μαγνησία δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό: Ποινή φυλάκισης σε αναπληρώτρια διευθύντρια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης για ακατάλληλο νερό σε χωριό του Κιλκίς

Μια νέα υπόθεση ακάταλληλου νερού βλέπει το φως της δημοσιότητας, έπειτα από καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς.

Πιο συγκεκριμένα, μια πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα μηνών με τριετή αναστολή, καθώς σε δειγματοληπτικό έλεγχο, που είχε γίνει το καλοκαίρι του 2022 στον Φανό Κιλκίς, είχε διαπιστωθεί ότι το νερό δεν είχε χλωριωθεί καθόλου.

Το αποτέλεσμα ήταν πολύ αυξημένες τιμές κολοβακτηριδίων, που έκαναν το νερό εντελώς ακατάλληλο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η τότε διευθύντρια χαρακτήρισε τυχαίο το γεγονός, υποστηρίζοντας πως έγινε λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ τόνισε πως μόνο εκείνη την ημέρα δε χλωριώθηκε το νερό.

Ωστόσο, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ό,τι αυτό γινόταν από τον Ιανουάριο ως και τον Ιούλιο του 2022, όπως επανέλαβαν και οι κάτοικοι στις καταθέσεις τους στο δικαστήριο. Η τότε διευθύντρια καταδικάστηκε για δηλητηρίαση πηγών κοινής χρήσης από αμέλεια και δια παραλείψεως με κίνδυνο βλάβης μεγάλου αριθμού ατόμων, όπως και ρύπανση περιβάλλοντος από αμέλεια και δια παραλείψεως.