Ελλάδα

Σύμη: Θρίλερ με την εξαφάνιση του Michael Mosley - Στο φως νέες φωτογραφίες

Σύμη: Θρίλερ με την εξαφάνιση του Michael Mosley - Στο φως νέες φωτογραφίες
Νέες φωτογραφίες του 67χρονου αγνοούμενου παρουσιαστή από την επίμαχη διαδρομή την μέρα που χάθηκε στη Σύμη δίνουν νέα τροπή στην πορεία των ερευνών.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες, εθελοντές, drone, εκπαιδευμένος σκύλος αναζητήσεων ανθρώπων και ελικόπτερο από το απόγευμα της Τετάρτης έως και τώρα «χτενίζουν» τη Σύμη, προκειμένου να εντοπίσουν τον διάσημο παρουσιαστή. Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών έχει μπει η διαδρομή που ακολούθησε ο άνδρας.

Οι νέες φωτογραφίες που οδηγούν σε νέα δεδομένα την πορεία των ερευνών

WhatsApp Image 2024 06 07 at 17.04.37 725ec

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το MEGA ο Michael Mosley φαίνεται να έχει περάσει από το επικίνδυνο μονοπάτι και τα σπίτια και να περπατά στον κεντρικό δρόμο του χωριού Πεδί στις 13:50 το μεσημέρι της Τετάρτης, σε αυτό το χρονικό σημείο και μετά αγνοούνται τα ίχνη του. Τα νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα έρχονται να δώσουν νέα διάσταση στην εξαφάνιση του Βρετανού παρουσιαστή, καθώς ενώ μέχρι χθες τα ίχνη του είχαν χαθεί από τις 13:05 με τελευταίο πλάνο να τον δείχνει να αναχωρεί από την παραλία, σήμερα το MEGA παρουσίασε πλάνο από τις 13:50 με τον αγνοούμενο να έχει φτάσει στο Πέδι. Το φωτογραφικό ντοκουμέντο αυτομάτως καταρρίπτει το σενάριο της εξαφάνισης κατά τη διαδρομή του στο μονοπάτι και της πιθανής πτώσης σε κάποιο δύσβατο σημείο.

 Ήδη οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία υπενθυμίζεται πως συμμετέχει ένας σκύλος της αστυνομίας, ένα drone αλλά και ένα ελικόπτερο, έχουν «χτενίσει» το νησί της Σύμης.  Υπενθυμίζεται πως οι Αρχές έχουν συλλέξει και έχουν στη διάθεσή τους υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, προκειμένου να εξετάσουν και να εντοπίσουν για οποιοδήποτε ίχνος του παρουσιαστή.

Το χρονικό της εξαφάνισης του παρουσιαστή του BBC

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, όπου ο δημοσιογράφος μαζί με τη σύζυγο του και ένα φιλικό τους ζευγάρι βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου της Σύμης. Περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι ο 67χρονος, ο οποίος δεν φέρεται να είχε θέματα με την υγεία του, αποφάσισε να επιστρέψει στον Γυαλό, πεζός. Έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής και τα ίχνη του αγνοούνται.

Το πρωί της Πέμπτης η σύζυγος του έκανε δήλωση εξαφάνισης του 67χρονου δημοσιογράφου στην αστυνομία και άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Αφού οι αστυνομικοί στο νησί δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τον Μάικλ Μόσλι, ζήτησαν βοήθεια από την πυροσβεστική υπηρεσία στην Αθήνα. Οι πυροσβέστες έφτασαν στη Σύμη από τη γειτονική Ρόδο στις 2 μ.μ. την Πέμπτη. Ο Μάικλ Μόσλεϊ είχε έρθει στο νησί με τη σύζυγο και ένα φιλικό τους ζευγάρι. Είχαν πάει όλοι μαζί για μπάνιο σε παραλία το πρωί της περασμένης Τετάρτης. Το μεσημέρι ο 67χρονος παρουσιαστής ξεκίνησε με τα πόδια από τον Άγιο Νικόλαο για τη περιοχή Πέδι που έμενε, χωρίς το κινητό του τηλέφωνο και περπάτησε στο μονοπάτι.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την εξαφάνιση είναι τα εξής:

-Γιατί δεν πήρε κινητό μαζί του;

-Γιατί ο 67χρονος δεν ζήτησε να τον ακολουθήσει κάποιος από την παρέα;

-Προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια στο Πέδι;

-Κινήθηκε στο σημείο που τον εντόπισε ένας κάτοικος του νησιού φορώντας άλλα ρούχα;

Την ίδια ώρα, τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι τα εξής:

– Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών ζαλίστηκε, έπεσε στα βράχια και στη συνέχεια στη θάλασσα.

– Δέχθηκε επίθεση από κάποιο φίδι, έπεσε στα βράχια και στη συνέχεια στη θάλασσα

-Να έπεσε στα βράχια αλλά να μην έχει καταλήξει στη θάλασσα.

-Ο Mosley έφυγε από το νησί με ιδιωτικό μέσο χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με τους οικείους του.

-Βρίσκεται στο νησί και κρύβεται ή έχει απώλεια συνείδησης και δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

Μπαλάσκας για εξαφάνιση παρουσιαστή: «Το να ζει είναι πάρα πολύ δύσκολο»

Για την υπόθεση μίλησε και ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας. «Η αστυνομία κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή και ήδη έχει χαρτογραφηθεί όλο το νησί. Πέταξε και ελικόπτερο το βράδυ με θερμική κάμερα. Αύριο θα πέσουν δύτες του Λιμενικού για να δουν μήπως έχει πέσει κάπου. Τα σενάρια που εξετάζονται είναι να έχει πέσει στη θάλασσα, να έχει απώλεια συνείδησης, να τον έχουν δοολοφονήσει και να τον απομάκρυναν από το νησί αλλά ακόμα και να έχει πάρει κάποιες αποφάσεις ο ίδιος για τη ζωή του, όπως ο καθηγητής Λιαντίνης, αλλά αυτό δεν είναι τόσο κοντά. Είναι πολύ δύσκολο ο άνθρωπός αυτός να είναι εν ζωή».