Ελλάδα

Υποχρεωτική απαγόρευση delivery αύριο

intime intime
Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιο που θα απογορεύει τις εξωτερικές εργασίες λόγω καύσωνα, συμπεριλαμβανομένου και του delivery.

Σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, εν όψει του καύσωνα, αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις ανά υπουργείο και συναρμόδιους φορείς:

 Έκδοση αναλυτικής εγκυκλίου με συστάσεις για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, οι οποίοι εργάζονται σε υπαίθριες χειρωνακτικές εργασίες καθώς και συγκεκριμένα μέτρα για αναστολή/ παύση εργασιών στις υπαίθριες εργασίες, όπως delivery.

* Επίσης σύσταση για εξ΄αποστάσεως εργασία.

* Μέχρι τώρα αυτές οι εγκύκλιοι είναι σε επίπεδο συστάσεων, θα πρέπει να εκδοθεί απόφαση μέχρι αύριο το πρωί (μετά από ενημέρωση από τον Κολυδά) με επιμέλεια του Υπουργείου Εργασίας για έκτακτα υποχρεωτικά μέτρα αναστολής/παύσεως εργασιών σε συγκεκριμένες περιοχές που θα αναπτυχθούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες τις ώρες 12:00-17:00.

Συνεπώς, επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Dnews που είχε προαναγγείλει την απαγόρευση εξωτερικών εργασιών αύριο λόγω καύσωνα. 

Στην εγκύκλιο που αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας αναμένεται να προσδιοριστεί εάν η απαγόρευση αφορά μόνο την Αττική όπου ο καύσωνας θα είναι έντονος ή και περιοχές της επικράτειας ή όλη τη χώρα.