Ελλάδα

Τα κοστούμια του Poor Things στο Μουσείο Μπενάκη

Τα κοστούμια του Poor Things στο Μουσείο Μπενάκη
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παραστεί για μία ειδική εκδήλωση η βραβευμένη για τα κοστούμια της ταινίας Poor Things, η ενδυματολόγος Holly Waddington.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της έκθεσης: «Poor Things. Τα κοστούμια», το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να συναντήσει από κοντά τη βραβευμένη με Όσκαρ και Bafta ενδυματολόγο της ταινίας Holly Waddington.

Με τη Holly Waddington θα συνομιλήσουν για τη δουλειά της οι: Δρ. Σοφία Παντουβάκη, σκηνογράφος-ενδυματολόγος, Καθηγήτρια Ενδυματολογίας, Πανεπιστήμιο Aalto, Φινλανδία, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδυμασιολογίας, και Παύλος Θανόπουλος, σκηνογράφος-ενδυματολόγος, σχεδιαστής της έκθεσης. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί θα αγγλικά την Τετάρτη στις 20:00, Πειραιώς 138.

POOR THINGS ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι δωρεάν με δελτία εισόδου και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση στα ταμεία του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138.

POOR THINGS ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 Ιουνίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024 και περιλαμβάνει 12 από τα πρωτότυπα χειροποίητα κοστούμια της Holly Waddington για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Poor Things.

POOR THINGS ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

Η έκθεση δίνει την ευκαιρία στο κοινό του Μουσείου Μπενάκη να απολαύσει 12 από τα πρωτότυπα χειροποίητα κοστούμια της Holly Waddington για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Poor Things, έτσι όπως τα φόρεσαν η Έμα Στόουν ώς Μπέλα Μπάξτερ. Ο Γουίλεμ Νταφόε, ο Μάρκ Ράφαλο κλπ.

POOR THINGS ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

Η έκθεση παρουσιάστηκε το 2023 στο Barbican Centre του Λονδίνου.