Life

Έργα σύγχρονης χαρακτικής από την Ιαπωνία και την Ελλάδα σε έκθεση στην Casa Bianca

Έργα σύγχρονης χαρακτικής από την Ιαπωνία και την Ελλάδα σε έκθεση στην Casa Bianca
Σύγχρονοι Ιάπωνες και Έλληνες χαράκτες, αξιοποίησαν τη μακρά ιστορία των χωρών τους στην τέχνη της χαρακτικής και δημιούργησαν έργα με έντονα στοιχεία παράδοσης, τα οποία συνδυάζουν με τη σύγχρονη εικαστική έκφραση.

Πενήντα επτά από τα έργα αυτά, παρουσιάζονται από την επόμενη εβδομάδα στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης - Casa Bianca, όπου θα παραμείνουν έως τα μέσα του Σεπτέμβρη.

Πρόκειται για την έκθεση με τίτλο «So far, so close - Τόσο μακριά, τόσο κοντά», που διοργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Πινακοθήκη, με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και του Επίτιμου Προξενείου της Ιαπωνίας στη Θεσσαλονίκη και εντάσσεται στον πλαίσιο του εορτασμού «2024 Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας - Ελλάδας».

Τα έργα σύγχρονης Ιαπωνικής και Ελληνικής Χαρακτικής που θα εκτεθούν, προέρχονται από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης. Οι δημιουργοί τους έχουν δώσει έμφαση στην ακρίβεια του σχεδιασμού και της εκτέλεσης, στη διαμόρφωση προσωπικού ύφους και μιας νέας οπτικής που απηχεί διεθνή αντίληψη και αισθητική.

Στην έκθεση συμμετέχουν έργα δεκατεσσάρων Ιαπώνων και τριάντα ενός Ελλήνων καλλιτεχνών, ενώ την επιμέλειά της έχει η ιστορικός τέχνης στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης Χαρά Θεοχάρους.

Η διάρκειά της είναι από τις 6 Αυγούστου έως τις 21 Σεπτεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη από Τρίτη έως Σάββατο από τις 09:00 έως τις 15:00.

banner_1_d9ed9.jpg