Ελλάδα

Πύργος: Προσπάθησε να αμυνθεί η 11χρονη - Ο δολοφόνος έπαιζε θέατρο μέχρι να συλληφθεί

Πύργος: Προσπάθησε να αμυνθεί η 11χρονη - Ο δολοφόνος έπαιζε θέατρο μέχρι να συλληφθεί
Σοκάρουν τα στοιχεία για την άγρια δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής από 37χρονο θείο της στον Πύργο.

Σε κλίμα έντασης οδηγείται στην τελευταίας της κατοικία σήμερα η 11χρονη που έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας με δράστη τον 37χρονο θείο της τον οποίο χθες επιχείρησαν να λιντσάρουν ενώ τον οδηγούσαν οι αστυνομικοί στο δικαστικό μέγαρο Πύργου Ηλείας.

Τελικά μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου μετέβη και ο εισαγγελέας που το άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Ο 37χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή ενώ άτομα ακόμα και από το στενό συγγενικό περιβάλλον του ζητούν την παραδειγματική του τιμωρία. Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του μέσα από την ανάλυση εικόνων που κατέγραψαν τις κινήσεις της 11χρονης όταν έφυγε από το σπίτι της και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του θείου της το οποίο λίγο νωρίτερα είχε επιχειρήσει να πλύνει καθώς το θεωρούσε βρώμικο.

«Της πρότεινα να συνευρεθούμε. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της και την σκότωσα με το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο» φέρεται να υποστήριξε ο 37χρονος ο οποίος χτύπησε το κορίτσι με το κατσαβίδι σε καρδιά και σπλήνα. Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης. Υπήρχαν, όμως, τραύματα στα χέρια του παιδιού, γεγονός που φανερώνει πως η ανήλικη προσπαθούσε να αμυνθεί.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ «όταν η 11χρονη αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα την ανθρωποκτονία της ανήλικης. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για απόσταση περίπου 45 μέτρων τη σορό της 11χρονης και την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα».

Η μητέρα της 11χρονης ανέφερε «αυτό το κοριτσάκι όταν γεννήθηκε, γεννήθηκε με πρόβλημα στο συκώτι. Είχε καρκίνο. Έκατσα τρεις μήνες στο Ρίο. Καλύτερα να μου το έπαιρνε ο Θεός όταν ήταν άρρωστο, παρά αυτό το πράγμα».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο 37χρονος αμέσως μετά τη δολοφονία επέστρεψε στο σπίτι του όπου και κοιμήθηκε και νωρίς το πρωί της Δευτέρας πήγε κανονικά στην εργασία του ενώ μετά πήγε στην οικογένεια της 11χρονης και ρωτούσε εάν είχαν νεώτερα για την εξαφάνιση της ενώ είχε αναρτήσει και φωτογραφίες της στο facebook κάνοντας έκκληση για τον εντοπισμό της.