Ελλάδα

SOS του ΕΟΦ για προϊόντα «ενίσχυσης της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας»

SOS του ΕΟΦ για προϊόντα «ενίσχυσης της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας» Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΕΟΦ για προϊόντα που προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής ή τρόφιμα- μαρμελάδα ή πάστα- για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας.

Έπειτα από ενημέρωση των γερμανικών αρχών, με ανακοίνωση ο Οργανισμός προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν, ούτε να κάνουν χρήση των προϊόντων EPIMEDYUM EXTRAKTLI MACUN PLUS και BLACK RHINO EPIMEDYUMLU BITKISEL MACUN.

Δεν αποκλείεται τα προϊόντα αυτά να διατίθενται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου, ή φυσικών καταστημάτων (αγορά κυρίως από Τουρκία), σημειώνεται στην ανακοίνωση. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, χωρίς αυτή να δηλώνεται στην επισήμανσή τους.

Συνεπώς, κατά τη χρήση τους «ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία», προειδοποιεί ο ΕΟΦ. Για αυτό τον λόγο καλεί τους καταναλωτές σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.