Ελλάδα

Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για επικίνδυνες καταιγίδες

Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για επικίνδυνες καταιγίδες
Για επικίνδυνες καταιγίδες προειδοποιεί ο Γιώργος Τσατραφύλλιας. Πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα

Ραγδαία μεταβολή του καιρού αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τον Γιώργο Τσατραφύλλια να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επικίνδυνες ισχυρες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη μετά το μεσημέρι.

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια για τα ισχυρά μπουρίνια και τις καταιγίδες

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid02Z5L6v7eY2Tha5q6HgyQsMPwNjRBQhFGhpbxMdWanqcM4p9vFJee4MMS2LdDDkccWl}

Το καιρικό σκηνικό επιδεινώνεται άμεσα καθώς ο καύσωνας και η πολυήμερη ζέστη σε ακραία υψηλές θερμοκρασίες θα δώσουν την θέση τους σε καταιγίδες και μπουρίνια στην Βόρεια Ελλάδα που φέρνει από τα Βαλκάνια μια ψυχρή αέρια μάζα.

Σύμφωνα μάλιστα με τα προγνωστικά, οι πολύ ισχυρές καταιγίδες μπορεί να συνοδεύονται από πολύ δυνατούς ανέμους, χαλαζοπτώσεις, έντονους κεραυνούς και μεγάλο όγκο νερού.

Μάλιστα από χθες το βράδυ η απότομη αλλαγή του καιρού επηρέασε τη Βέροια, όπου ισχυρή βροχόπτωση με δυνατούς ανέμους προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πόλη. Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας του καλοκαιρινού μπουρινιού, ήταν οι πτώσεις δέντρων σε διάφορα σημεία εντός και εκτός πόλης.

Οι θερμοκρασίες στην Αθήνα, στο κέντρο της πόλης θα φτάσουν σήμερα (14/6) στους 37 βαθμούς, ενώ το Σαββατοκύριακο στους 33-34 βαθμούς. Αντίστοιχα στην Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς, και το Σαββατοκύριακο στους 31-32 βαθμούς.