Ελλάδα

Φωτιά τώρα στην Αττική: Διακοπή κυκλοφορίας σε Μενίδι - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Αιγάλεω

Φωτιά τώρα στην Αττική: Διακοπή κυκλοφορίας σε Μενίδι - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Αιγάλεω Φωτογραφία: INTIME
Φωτιά τώρα είναι σε εξέλιξη στην Αττική με επίκεντρο, το Μενίδι αλλά και το Αιγάλεω. Πώς γίνεται η κίνηση στους δρόμους.

Φωτιά σε εξέλιξη είναι σε δύο σημεία στην Αττική καθώς λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι πύρινα μέτωπα ξεπήδησαν σε Μενίδι και Βαρυμπόμπη που μετά από 30 λεπτά οριοθετήθηκε ενώ υπάρχει και φωτιά σε αποθηκευτικό χώρο στο Αιγάλεω.

Από το μεσημέρι οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος δίνουν μάχες για να αντιμετωπίσουν τις σχεδόν ταυτόχρονες φωτιές.

Ειδικότερα, φωτιά σε ξερά χόρτα ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/6) στη Βαρυμπόμπη. Η φωτιά έκαψε κοντά στην ταβέρνα «Θέα» και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα, επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Εξαιτίας της φωτιάς, διενεργείται εκτροπή στην Οδό Τατοΐου στο ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας».

{https://x.com/pyrosvestiki/status/1803756081887203550}

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανάρτησε ένα βίντεο από το σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά, επισημαίνοντας ότι αυτή εξαπλωνόταν ταχύτατα λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την οριοθετήσουν. «Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Βαρυμπόμπη ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες. Κινητοποιήθηκαν άμεσα 11 οχήματα, 45 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα», έγραψε στην ανάρτησή του. «Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν μια πυρκαγιά που εξαπλωνόταν ταχύτατα λόγω των καιρικών συνθηκών και κατάφεραν να την οριοθετήσουν σε λιγότερο από 30 λεπτά», συμπλήρωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

{https://x.com/Vkikilias/status/1803776840638541959}

Σε απόσταση λίγων λεπτών, φωτιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι φλόγες καίνε σε ρεματιά, στην οδό Κλεισούρας, κοντα σε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ωστόσο οι δυνάμεις αναμένεται να αυξηθούν, προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο και να μην απειληθούν άμεσα σπίτια. Λόγω της φωτιάς, διενεργούνται εκτροπές σε Λεωφόρο Ιωνίας και Γκρίτσα, στην οδό Αλαμάνας και στην οδό Ποσειδώνος, στην περιοχή του Μενιδίου.

Λίγο νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε και σε αποθήκη στο Αιγάλεω στην οδό Μικελή. Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ, δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς, διενεργούνται εκτροπές:

NEOTHTOΣ KAI MIKEΛH
NEOTHTOΣ KAI OPΦEΩΣ
AΓ. ANNHΣ KAI OPΦEΩΣ KAI
AΓ. ANNHΣ KAI MIKEΛH

{https://x.com/pyrosvestiki/status/1803772906222080238}

Η Πολιτική Προστασία είναι σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την εβδομάδα, που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών. Οι συνθήκες που χαρακτηρίζονται με τον όρο «Hot-Dry-Windy» καιρό, (ζέστη, πολύ χαμηλή υδρασία και ισχυροί άνεμοι). Μάλιστα, από την αρχή της εβδομάδας οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή ιδιαίτερα μέχρι και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, είναι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τέσσερις περιφέρειες:

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)