Πολιτική

Χάρης Δούκας: Συνιστώσα θα γίνουμε αν δεν μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα ποσοστά μας

Χάρης Δούκας: Συνιστώσα θα γίνουμε αν δεν μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα ποσοστά μας Φωτογραφία: SOOC/ MENELAOS MYRILLAS
«Οι Αθηναίοι έχουν πολλά να κερδίσουν από τον διττό ρόλο», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Ο Χάρης Δούκας επανέλαβε ότι θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων, ανεξαρτήτως των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι οι πολίτες της πρωτεύουσας έχουν να κερδίσουν πολλά από αυτό τον διττό ρόλο.

«Συνιστώσα θα γίνουμε, αν δεν μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα ποσοστά μας. Γι’ αυτό και κάνω αυτήν την προσπάθεια», επεσήμανε σε άλλο σημείο της συνέντευξης που έδωσε στον ΣΚΑΪ.

«Θα παραμείνω δήμαρχος. Σεβαστές όλες οι απόψεις. Όμως, έχω τεκμηριώσει το διττό ρόλο, γιατί είναι σημαντικό. Δεν είναι αντιπαραθετικός, αλλά συμπληρωματικός, είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δεν έχει εφαρμοστεί, βέβαια, ποτέ στην Ελλάδα, αλλά ενδυναμώνει τον θεσμό. Οι προτάσεις και δράσεις που κάνω στην Αθήνα έχουν και εθνική εμβέλεια», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Η δημαρχία της Αθήνας δεν είναι «αλά καρτ απασχόληση», υπογράμμισε. «Οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι έχουν πολλά να κερδίσουν, από τον διττό ρόλο, γιατί έτσι θα μπορώ να διεκδικήσω περισσότερα και να συνεχίσω τις προσπάθειες που κάνω για να βελτιώσω τη ζωή τους», συμπλήρωσε.

«Συνιστώσα θα γίνουμε, αν δεν μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα ποσοστά μας. Γι’ αυτό και κάνω αυτήν την προσπάθεια, για να ενισχύσουμε τα ποσοστά μας. Αλλά δεν είναι μόνο το θέμα να τα αυξήσουμε κατά 2, 3 μονάδες, τη δύναμή μας, ούτε να κερδίσουμε τον κ. Κασσελάκη. Πρέπει να γίνουμε η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης που θα κυβερνήσει τη χώρα. Άρα, η προσπάθεια που κάνω έχει σαν στόχο να ενδυναμώσουμε συνολικά τη δημοκρατική παράταξη, με ψυχή το ΠΑΣΟΚ, για να κυβερνήσουμε τη χώρα. Δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόσωπο παρά μόνο η δική μας προσπάθεια», δήλωσε ακόμα ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Ο στόχος μου είναι μία ατζέντα στο ΠΑΣΟΚ που να αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους. Οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία προσέγγιση που η κυβέρνηση δίνει πολλά σε λίγους και πολύ λίγα στους πολλούς και αυτό πρέπει να αντιστραφεί», επεσήμανε.

«Υπάρχει φόβος, υπάρχει οργή στον κόσμο, αλλά υπάρχει και μια παραίτηση. Γι’ αυτό και πρέπει να σταθούμε ξανά περήφανοι. Είμαι έτοιμος να αναμετρηθώ με την ευθύνη για να αλλάξουμε τη χώρα, να γίνουμε κυβέρνηση, η οποία θα βελτιώσει τη ζωή των πολλών, με τρόπο δίκαιο», τόνισε.

«Εγώ δεν αναμετρώμαι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εγώ αναμετρώμαι με τα προβλήματα και τους πολίτες και το κάνω κάθε μέρα. Αν μπορώ να τα καταφέρω και στην Ελλάδα, με τις διεκδικήσεις και τις προσπάθειες που κάνω στην Αθήνα και εάν οι πολίτες πειστούν ότι αντιμετωπίζω τα προβλήματά τους, τότε βεβαίως, μπορεί να γίνουμε κυβέρνηση», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.