Ελλάδα

Πού έχει φωτιά τώρα: Σε δύο περιοχές στην Ηλεία το μέτωπο

Πού έχει φωτιά τώρα: Σε δύο περιοχές στην Ηλεία το μέτωπο
Πώς εξελίσσονται οι φωτιές σήμερα Σάββατο 22/6. Πού έχει φωτιά τώρα. Στην Ηλεία το πιο δύσκολο μέτωπο.

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη η φωτιά που ξεκίνησε από το Μαστραντώνι Αχαΐας και κατευθύνεται στην ορεινή Ηλεία. Το μέτωπο παραμένει το πιο επικίνδυνο και σήμερα Σάββατο 22/6, ενώ οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν μέσα στη μέρα.

Η φωτιά αυτή έχει «σπάσει» σε δύο μέτωπα, έχει πολλές διάσπαρτες εστίες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν ολονύκτια μάχη.

Το 112 έχει ηχήσει τουλάχιστον 14 φορές στις περιοχές αυτές και αφορά σε εκκενώσεις οικισμών, το τελευταίο ήταν στις 01:25 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Λάττα προς Σιμοπούλο.

Διάσπαρτες φωτιές υπάρχουν και στο Αλεποχώρι Ηλείας.

Σε δύο περιοχές δίνει η πυροσβεστική τη μάχη με τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χθες από την Αχαΐα και πέρασε στην Ηλεία σχηματίζοντας ένα μεγάλο μέτωπο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής λίγο μετά τις 7:20 το πρωί του Σαββάτου ήταν ότι η μάχη δίνεται κυρίως στα χωριά Λάτας και Πρόδρομος την ώρα που υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην περίμετρο της φωτιάς.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 120 πυροσβέστες από το έδαφος μαζί με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ενδεικτικό της έντασης της φωτιάς είναι ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάστηκε να σταλεί νέο μήνυμα από το 112 για έκκενωση από Λάτα προς Σιμόπουλο.

Την ίδια ώρα οι υπόλοιπες φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο σε Μεγαλόπολη, Κρανίδι, Αργολίδα είναι είτε σε ύφεση είτε έχουν οριοθετηθεί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να παραμένουν στα σημεία για να αποφύγουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων δεδομένου ότι και σήμερα οι περισσότεροι νομοί της περιοχής είναι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιίας (κατηγορία 4-πορτοκαλί).

Ελαφρώς βελτιωμένη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά στην Ηλεία

Ελαφρώς βελτιωμένη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά στην Ηλεία, που βρίσκεται πάντως σε εξέλιξη, σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης.

Μιλώντας στον Σκάι ανέφερε ότι οι άνεμοι είναι ασθενέστεροι από χθες και εξέφρασε την ελπίδα του, με τη συνδρομή των εναέριων μέσων που αναμένεται να ξεκινήσουν από αέρος ρίψεις, να βελτιωθεί περαιτέρω η κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο μέσα στην ημέρα αναμένεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους και όσοι από τους ανθρώπους τα είχαν εγκαταλείψει στις περιοχές που εκκενώθηκαν.

Προς το παρόν, «δεν υπάρχει πραγματική εικόνα από τις ζημιές», σημείωσε ακόμη ο κ. Κοροβέσης.

Φωτιά και στην Υδρα

Φωτιά προκάλεσαν, γύρω στις 22:45 τη νύχτα της Παρασκευής (21/6) στην Ύδρα, στην παραλία Άγιος Νικόλαος, ασυνείδητοι επιβάτες ιδιωτικού σκάφους που έπλεε στην περιοχή, πετώντας πυροτεχνήματα.

Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι η πυρκαγιά καίει δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο, ενώ δεν υπάρχει κοντά και κάποιος οικισμός.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις της προσεγγίζουν το σημείο της φωτιάς με πλοιάριο του Λιμενικού, προκειμένου να επιχειρήσουν για την κατάσβεσή της.

Καιρός 22/06/2024: Υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς

Με μελτέμια, υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς, θα κυλήσει η σημερινή μέρα στη χώρα μας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.