Ελλάδα

Συνελήφθησαν 13 επιβαίνοντες θαλαμηγού για τη φωτιά στην Ύδρα

Συνελήφθησαν 13 επιβαίνοντες θαλαμηγού για τη φωτιά στην Ύδρα Φωτογραφία: Intime
Οι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για τη φωτιά στην Υδρα, έχουν μεταφερθεί στο λιμεναρχείο Σαρωνικού και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα

Η έρευνα των Αρχών οδήγησε σε 13 συλλήψεις επιβατών της θαλαμηγού από όπου έριξαν βεγγαλικά και προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα, που έκαψε πευκόδασος στην παραλία του Αγίου Νικολάου.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στο λιμεναρχείο Σαρωνικού και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη η προανακριτική έρευνα της Πυροσβεστικής, η οποία εξέτασε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η πυρκαγιά ξεκίνησε από πυροτεχνήματα που πυροδοτήθηκαν από σκάφος που έπλεε στην περιοχή.

Για τον λόγο αυτό η Πυροσβεστική ζήτησε και έλαβε από το Λιμενικό τα στίγματα των πλοίων που έπλεαν στην περιοχή το βράδυ της Παρασκευής.

Τελικά, το σκάφος εντοπίστηκε στη Βουλιαγμένη.

Η ανακοίνωση:

«Συνελήφθησαν σήμερα, 22 Ιουνίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς (13) ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024.

Οι προαναφερόμενοι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά».

Ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και έφυγαν 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και, όταν δεν τα κατάφεραν, αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και έφυγαν. Στο σημείο επιχείρησαν τρεις πυροσβέστες, πέντε εθελοντές ενώ ρίψεις νερού έκανε ένα ελικόπτερο.

Οργή δημάρχου

«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος», δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Ύδρας. Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι ο δήμος θα κινηθεί αστικά κατά αυτών που προκάλεσαν τη φωτιά όταν αυτοί εντοπιστούν από τις Αρχές. «Είμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου, καλό είναι να είναι όλοι υπεύθυνοι για το τι κάνουν» πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ.