Ελλάδα

Ύδρα: Οργή για τους ανεύθυνους που έβαλαν φωτιά πετώντας πυροτεχνήματα από σκάφος - «Απερίσκεπτοι!» ξεσπά ο δήμαρχος

Ύδρα: Οργή για τους ανεύθυνους που έβαλαν φωτιά πετώντας πυροτεχνήματα από σκάφος - «Απερίσκεπτοι!» ξεσπά ο δήμαρχος
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Ο δήμος θα κινηθεί αστικά. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε, όποτε υπάρχει τέτοιο περιστατικό στο νησί, τι άγχος περνάμε».

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή κοντά στην παραλία Αγίου Νικολάου της Ύδρας, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Γιώργο Κουκουδάκη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (21/6) από ασυνείδητους επιβάτες ιδιωτικού σκάφους που έπλεε στην περιοχή, οι οποίοι πέταξαν πυροτεχνήματα στην παραλία Άγιος Νικόλαος με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες δασώδης έκταση που υπάρχει στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και, όταν δεν τα κατάφεραν, αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και έφυγαν. Στο σημείο επιχείρησαν τρεις πυροσβέστες, πέντε εθελοντές ενώ ρίψεις νερού έκανε ένα ελικόπτερο.

«Το μοναδικό πευκοδάσος της Ύδρας απειλείται να γίνει στάχτη. Κι αυτό γιατί κάποιοι ασυνείδητοι έριχναν πυροτεχνήματα από παρακείμενο στις ακτές ιδιωτικό σκάφος. Αναμένουμε την άμεση παρέμβαση των αρχών και της Δικαιοσύνης για την παραδειγματική τιμωρία αυτών που προκάλεσαν την πυρκαγιά στην Ύδρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης. Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι ο δήμος θα κινηθεί αστικά κατά αυτών που προκάλεσαν τη φωτιά όταν αυτοί εντοπιστούν από τις Αρχές. «Είμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου, καλό είναι να είνα όλοι υπεύθυνοι για το τι κάνουν» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ύδρας μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η φωτιά μας ξενύχτησε, ήταν σε δύσβατη περιοχή, επιχείρησε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο. Θέλω να ευχαριστήσω όλα αυτά τα παιδιά που μες στα μεσάνυχτα, με δύσκολες συνθήκες λόγω θαλασσοταραχής, αντέδρασαν άμεσα. Με το πρώτο φως της ημέρας ήρθε και το πρώτο εναέριο μέσο», δήλωσε μιλώντας στο Action24 το πρωί του Σαββάτου.

«Θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου για το πόσο απερίσκεπτα κάποιοι λειτουργούν όχι μόνο στην Ύδρα αλλά και σε άλλες περιοχές, θέτοντας σε κίνδυνο ένα ολόκληρο νησί, τον οικισμό και το περιβάλλον», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχει ξεκινήσει η ανακριτική διαδικασία. Ο δήμος θα κινηθεί αστικά, δεν μπορείτε να φανταστείτε, όποτε υπάρχει τέτοιο περιστατικό στο νησί, τί άγχος περνάμε, γιατί δεν έχουμε δασικούς δρόμους, τί η καταστροφή, τα έξοδα», σημείωσε. 

«Σε συνεργασία με νομικούς συμβούλους του δήμου θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της Ύδρας και του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού. Είμαι πραγματικά αγανακτισμένος μόνο με τη σκέψη ότι κάποιοι απερίσκεπτοι στην άκρη του νησιού, εκεί που δεν τους βλέπει κανείς, έδρασαν με αυτό τον ανεύθυνο τρόπο», κατέληξε.