Ελλάδα

Νέες αποκαλύψεις για τη θαλαμηγό «Περσεφόνη»

Νέες αποκαλύψεις για τη θαλαμηγό «Περσεφόνη»
Την ώρα που ο καπετάνιος και τα 12 μέλη του πληρώματος της υπερπολυτελούς θαλαμηγού «ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ» αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή Πειραιά για να απολογηθούν για το κακούργημα του εμπρησμού με ενδεχόμενο δόλο, συνάδελφος και φίλη μέλους πληρώματος του περιβόητου σκάφους, αποκαλύπτει στο Dnews τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ρίψη των βεγγαλικών αλλά και το ποιος δίνει την εντολή.

Όπως αναφέρει η νεαρή εργαζόμενη για οτιδήποτε συμβαίνει μέσα στο σκάφος την ευθύνη την έχει ο καπετάνιος και όχι τα μέλη του πληρώματος, που ουσιαστικά εκτελούν εντολές.

«Ξέρω ότι ο καπετάνιος αρνείται ότι έχουν ρίξει από το σκάφος τα βεγγαλικά. Είναι ο μοναδικός υπαίτιος όλης της υπόθεσης. Έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι μπορεί να ήμουν και εγώ στη θέση των παιδιών και να ήμουν στη φυλακή χωρίς να φταίω, χωρίς να ευθύνομαι επειδή εκτελώ εντολές καπετάνιου. Γιατί ο καπετάνιος ή ο υποπλοίαρχος θα μου δώσουν εμένα την εντολή να πάω να ρίξω τα βεγγαλικά.»

Και όλα αυτά την ώρα που ο κατηγορούμενος καπετάνιος της θαλαμηγού, αρνείται κάθε εμπλοκή του με την υπόθεση αναφέροντας ότι ήταν στην καμπίνα του όταν και ξέσπασε η φωτιά.

Οι καταθέσεις των δύο μαρτύρων , μελών πληρώματος άλλης θαλαμηγού, που βρισκόταν ελλιμενισμένη στον διπλανό όρμο βοήθησαν τις αρχές στο να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Όπως είχε αποκαλύψει το Dnews από την πρώτη στιγμή, υποστήριξαν ότι άκουσαν κρότους που συνοδεύονταν από λάμψεις και μερικά λεπτά αργότερα διέκριναν στον λόφο τη φωτιά που είχε μόλις ξεσπάσει.

Ανέφεραν επίσης ότι με το μικρό ταχύπλοο τους πλησίασαν στο σημείο για να διαπιστώσουν τι συνέβαινε και είδαν τη θαλαμηγό να βρίσκεται αγκυροβολημένη κοντά στην ακτή και το βοηθητικό σκάφος να κινείται μεταξύ της παραλίας και της θαλαμηγού.

Από πού εκτοξεύτηκαν τελικά τα βεγγαλικά;

«Γενικά τα σκάφη, ρίχνουμε βεγγαλικά στην Ύδρα γιατί βολεύει σαν νησί έτσι όπως είναι ο σχηματισμός από εκεί που κάθεται το σκάφος με το σημείο όπου θα τα ρίξουμε. Εμείς πάντα τα ρίχναμε μέσα στη θάλασσα. Μέσα στο συνοδευτικό, έχουμε μία φουσκωτή σανίδα, πάνω εκεί βάζουμε τα πυροτεχνήματα. Απομακρυνόμαστε και με έναν διακόπτη τα ενεργοποιούμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτοί βγήκαν έξω στη στεριά και τα έριξαν. Το έκαναν με απαγορευτικό τρόπο. Είχαν ρίξει άγκυρα και βγήκε με ένα φουσκωτό σκάφος- tender -κάποιος από το πλήρωμα και πήγε και έριξε δίπλα από το δάσος.»

Οι τουρίστες από το Καζακστάν είχαν νοικιάσει τη θαλαμηγό για μία εβδομάδα καταβάλλοντας το υπέρογκο ποσό των 200.000 έως 300.000 ευρώ. Μετά τον κατάπλου του υπερπολυτελούς γιοτ στη Βουλιαγμένη το μεσημέρι του Σαββάτου προφορικά είπαν στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής ότι δεν είχαν καμία σχέση με την πυρκαγιά και ότι την ώρα που εκδηλώθηκε έβλεπαν ποδόσφαιρο.

«Προφανώς τα βεγγαλικά δεν τα ζήτησαν οι τουρίστες. Εμείς στα σκάφη, τα κάνουμε αυτά, σαν έκπληξη για να φτιάξουμε το κέφι των πελατών. Όσο πιο χαρούμενοι είναι οι πελάτες τόσο πιο πολλά φιλοδωρήματα θα αφήσουν στο τέλος που θα φύγουν.» αναφέρει χαρακτηριστικά η εργαζόμενη σε θαλαμηγό.

Οι δύο μάρτυρες κατέθεσαν ότι το βράδυ που συνέβησαν όλα, είδαν στην πρύμνη του σκάφους έναν πυροσβεστήρα και μία κηλίδα από υλικό λευκού χρώματος στην επιφάνεια της θάλασσας, κάτι που σημαίνει ότι οι υπαίτιοι προσπάθησαν να σβήσουν ή έστω να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς, που κατάφερε να κάνει στάχτη 300 στρέμματα πευκοδάσους.