Ελλάδα

Φυλακές Κορυδαλλού: Βαρυποινίτης ομολόγησε τη δολοφονία του 35χρονου

Φυλακές Κορυδαλλού: Βαρυποινίτης ομολόγησε τη δολοφονία του 35χρονου Φωτογραφία: INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο δράστης κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς το 2012 είχε σκοτώσει ένα παιδί 2 ετών και τον πατέρα του στην Καλαμάτα και είχε φάει δις ισόβια.

Ένας Αλβανός κρατούμενος με τα αρχικά Χ.Τζ. ομολόγησε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ότι εκείνος σκότωσε τον 35χρονο βαρυποινίτη με κουζινομάχαιρο, το οποίο εντοπίστηκε κατά τις έρευνες, μετά τη συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο δράστης βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς το 2012 είχε σκοτώσει ένα παιδί 2 ετών και τον πατέρα στην Καλαμάτα και είχε φάει δις ισόβια. Θύτης και θύμα ήταν φίλοι και το 2018 είχαν αποδράσει μαζί από το πλοίο κατά τη διάρκεια μεταγωγής τους από την Κρήτη στον Πειραιά. Ο βαρυποινίτης παραδέχθηκε ότι τραυμάτισε και τον 46χρονο στην πλάτη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, ο 35χρονος νεκρός κρατούμενος, το 2017 είχε σκοτώσει έναν επιχειρηματία στη Δυτική Αττική κατά τη διάρκεια ληστείας. Εκεί τραυματίστηκε θανάσιμα έπειτα από χτύπημα με το όπλο στο κεφάλι και μία ηλικιωμένη γυναίκα. Το 2018 ο κρατούμενος απέδρασε από πλοίο στον Πειραιά ωστόσο, δύο μέρες μετά εντοπίστηκε σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, έπειτα από επέμβαση της ΕΚΑΜ.

Πώς ξεκίνησε η συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού

Η συμπλοκή έγινε στο ισόγειο της Δ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού. Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με πληροφορίες όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είπαν στους κρατούμενους να μπουν στα κελιά τους. Κάποιοι συμφώνησαν, κάποιοι όμως αρνήθηκαν επειδή είχε πολλή ζέστη. Αυτή ήταν και η αφορμή για τη συμπλοκή.

Ο 46χρονος που τραυματίστηκε με μαχαίρι στην πλάτη ήταν κρατούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που είχε να κάνει με ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου και νοσηλεύεται.