Ελλάδα

Φυλακές Κορυδαλλού: Βαρυποινίτης για δύο ανθρωποκτονίες ο νεκρός της συμπλοκής

Φυλακές Κορυδαλλού: Βαρυποινίτης για δύο ανθρωποκτονίες ο νεκρός της συμπλοκής Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Σε εξέλιξη οι έρευνες στα κελιά των φυλακών Κορυδαλλού.

Για δύο ανθρωποκτονίες ήταν κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού ο 35χρονος βαρυποινίτης, που έπεσε νεκρός μετά την άγρια συμπλοκή σήμερα. Από τη συμπλοκή, τραυματίας είναι και ένας 46χρονος από το Κόσοβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί μαχαίρια ή αλλά αιχμηρά αντικείμενα, αλλά ούτε και το φονικό «όπλο», που χρησιμοποιήθηκε κατά τη συμπλοκή. Οι αρχές πραγματοποιούν αυτή την ώρα έρευνα στα κελιά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, ο 35χρονος νεκρός κρατούμενος από το Κόσοβο, το 2017 είχε σκοτώσει έναν επιχειρηματία στη Δυτική Αττική κατά τη διάρκεια ληστείας. Εκεί τραυματίστηκε θανάσιμα έπειτα από χτύπημα με το όπλο στο κεφάλι και μία ηλικιωμένη γυναίκα. Το 2018 ο κρατούμενος απέδρασε από πλοίο στον Πειραιά ωστόσο, δύο μέρες μετά εντοπίστηκε σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, έπειτα από επέμβαση της ΕΚΑΜ.

Πώς ξεκίνησε η συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού

Η συμπλοκή έγινε στο ισόγειο της Δ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού. Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με πληροφορίες όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είπαν στους κρατούμενους να μπουν στα κελιά τους. Κάποιοι συμφώνησαν, κάποιοι όμως αρνήθηκαν επειδή είχε πολλή ζέστη. Αυτή ήταν και η αφορμή για τη συμπλοκή.

Ο 46χρονος που τραυματίστηκε με μαχαίρι στην πλάτη ήταν κρατούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που είχε να κάνει με ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου και νοσηλεύεται.