Ελλάδα

«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα στους κατασκηνωτές στην παραλία Ψάθα στην Εύβοια

«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα στους κατασκηνωτές στην παραλία Ψάθα στην Εύβοια
Τσουχτερά πρόστιμα έπεσαν στους κατασκηνωτές οι οποίοι «σκέπασαν» με τις σκηνές τους την παραλία «Θάψα» στην Εύβοια.

Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στην Εύβοια, στους κατασκηνωτές που επέλεξαν να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην παραλία Θάψα στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το evima.gr, η αστυνομία επέβαλε τα πρώτα πρόστιμα στους κατασκηνωτές που έπνιξαν με σκηνές το Σαββατοκύριακο την παραλία Θάψα στην Εύβοια.

Τα πρόστιμα για την καταπάτηση της παραλίας ήταν αυστηρά, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο evima.gr, πως οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί.

Στην παραλία υπάρχει ειδική ταμπέλα που αναφέρει πως απαγορεύεται το κάμπινγκ.

Η παραλία, καταλήφθηκε από εκατοντάδες σκηνές με τις εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι της περιοχής να θυμίζουν περισσότερο έναν άτυπο καταυλισμό παρά ένα ειδυλλιακό μέρος για ηρεμία και χαλάρωση.

Από την πρώτη στιγμή το evima καταδίκασε τις εικόνες «πρωτοφανούς έλλειψης σεβασμού τόσο στον δημόσιο χώρο και το κοινωνικό σύνολο όσο και στον ίδιο τον σχετικό νόμο» και μετέφερε την ενόχληση των κατοίκων που είδαν ένα από τα ωραιότερα σημείο της περιοχής τους «να μετατρέπεται σε ένα άτυπο… καταυλισμό, με τους κινδύνους που συνεπάγεται φυσικά κάτι τέτοιο για την δημόσια υγεία».