Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επικίνδυνη μεταβολή του καιρού με καταιγίδες και επικίνδυνους ανέμους

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επικίνδυνη μεταβολή του καιρού με καταιγίδες και επικίνδυνους ανέμους Φωτογραφία: SOOC/ THEODORE MANOLOPOULOS
Πτώση της θερμοκρασίας, επικίνδυνες καταιγίδες και άνεμοι τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Για «επικίνδυνη μεταβολή του καιρού» τις επόμενες ημέρες προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, σύμφωνα με το «διάγραμμα της αλήθειας», όπως αποκαλεί τα «πολλαπλά τρεξίματα των μοντέλων».

Ψυχρότερες αέριες μάζες αναμένεται να κινηθούν τις επόμενες ημέρες από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την επικράτηση του επικίνδυνου καιρού, αναφέρει ο μετεωρολόγος σε ανάρτηση στο Facebook.

Σύμφωνα με το «διάγραμμα της αλήθειας», συνεχίζει, παρατηρείται μια έντονη υποχώρηση του υδραργύρου, η οποία με τη σειρά της θα προκαλέσει «επικίνδυνες καταιγίδες προς τα βόρεια», αλλά και «επικίνδυνους ανέμους μέσα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά».

Έτσι, καταλήγει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, φαίνεται ότι ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού «θα μας αφήσει με συνθήκες που απαιτούν την προσοχή όλων μας, ενώ με έντονες διακυμάνσεις φαίνεται ότι θα κυλήσουν και οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου».

{https://www.facebook.com/photo.php?fbid=7689116774489750&set=a.778403198894510&type=3}

Στην ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος δημοσιεύει και τρεις κάρτες με περισσότερα στοιχεία. «Πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα οδηγήσει σε έντονη αστάθεια προς τα βόρεια, αλλά και σε σημαντική ενίσχυση των βοριάδων προς την περιοχή του Αιγαίου, καθώς η σύγκρουση των θερμών αερίων που ήδη υπάρχουν στη χώρα μας, με τις ψυχρότερες που θα κατηφορίσουν από την κεντρική Ευρώπη, θα δημιουργήσει έντονη θερμοβαθμίδα (διαφορά θερμοκρασίας) και με τη σειρά της έντονη βαροβαθμίδα (διαφορά πίεσης)», αναφέρει στην πρώτη.

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ

Στη Μακεδονία θα υπάρχουν «αυξημένες πιθανότητες για εκδήλωση επικίνδυνων καταιγίδων, συνοδευόμενες από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνούς), χαλάζι και επικίνδυνους ανέμους», επισημαίνει ακόμα.

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ

Επίσης, στο Αιγαίο θα υπάρχουν «πολύ ισχυροί άνεμοι με ριπές σε επίπεδα θυέλλης, συνθήκες πολύ επικίνδυνες για την έναρξη και εξάπλωση μίας πυρκαγιάς σε συνδυασμό με την έντονη και παρατεταμένη ξηρασία», τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ