Πολιτική

Δούκας: Μπαίνω μπροστά για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη

Δούκας: Μπαίνω μπροστά για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη Φωτογραφία: Eurokinissi
Επισημοποίησε την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

«Μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξη σας για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη», δήλωσε ο Χάρης Δούκας ενώπιο των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, επισημοποιώντας την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Απαντώντας στο ερώτημα γατί τώρα, απάντησε ότι οι συνθήκες επιβάλλουν το πότε και πως τώρα ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και πως υπάρχει κίνδυνος να στραφούν οι πολίτες σε λύσεις αντιπολιτικής.

Συμφωνία στον οδικό χάρτη

Επίσης, συμφώνησε με τον οδικό χάρτη που πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης για εκλογές ανάδειξης προέδρου στις 6 και 13 Οκτωβρίου. Επανέλαβε, δε, ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση του δημάρχου Αθηναίων «σε κάθε περίπτωση», σημειώνοντας ότι η ανάδειξη πολιτικών ηγετών από την τοπική αυτοδιοίκηση είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο και υπάρχουν παραδείγματα πολλών προσώπων που έχουν ακολουθήσει μια τέτοια πορεία, όπως ο Αντώνιο Κόστα, στην Πορτογαλία.

«Να ανοίξουμε τον κύκλο της υπέρβασης»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ο Μητσοτάκης δεν θα φύγει με κόμματα του 13%-15%», σημειώνοντας πως «είναι αναγκαίο να ανοίξουμε τον κύκλο της υπέρβασης», με ένα «νέο ιστορικό ορόσημο». «Βρισκόμαστε σε ιστορική καμπή, κάτι παραπάνω από κρίση, τη δύσκολη μετάβαση σε μια νέα φάση ανάπτυξης», ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για μάχη επανεκκίνησης και αναγέννησης.

«Δέχομαι επιθέσεις από τη Δεξιά»

Ακόμη αναφέρθηκε σε «ακραίες επιθέσεις από τη Δεξιά και την Ακροδεξιά» που δέχεται ο ίδιος, κάνοντας λόγο για ευθεία ανάμειξη του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στα εσωτερικά της παράταξης, η οποία πρέπει να αποδοκιμαστεί από όλους στο ΠΑΣΟΚ.

Θετική αναφορά σε Ανδρουλάκη

Τέλος, ο Χάρης Δούκας προχώρησε σε θετικές αναφορές για όλους όσους έχουν διατελέσει πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Ανδρουλάκης, «που ανέβασε τα ποσοστά του κόμματος».

{https://studio.youtube.com/video/mhEgZxwi6XI/edit}