Ελλάδα

Πυροσβεστική: 34 φωτιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα – Συλλήψεις και πρόστιμα

Πυροσβεστική: 34 φωτιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα – Συλλήψεις και πρόστιμα Φωτογραφία: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Δύο συλλήψεις σε Τρίκαλα και Χαλκίδα αντίστοιχα, για τις φωτιές .

Συνολικά 34 εστίες φωτιάς κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική από το απόγευμα της Τετάρτης ως το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής από τις 18:00 χθες ως τις 18:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 28 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 6.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Η πυροσβεστική ενημέρωσε επίσης ότι για τις συλλήψεις που ακολοΤρίύθησαν σε ορισμένες περιπτώσεις πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη στις 26 Ιουνίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Χαλκίδας, Έλληνας, για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την απόρριψη απορριμμάτων και υπολειμμάτων καύσης εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση «Μπούρτζι», της Τ.Κ. Αγίου Νικολάου, του Δήμου Χαλκιδέων, στην Εύβοια και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.609 ευρώ.

Επίσης, την ίδια μέρα συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Καλαμπάκας, Ελληνίδα, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο και επεκτάθηκε σε παρακείμενη δασική και χορτολιβαδική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στο Ορθοβούνι, του Δήμου Καλαμπάκας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Παράλληλα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.043,50 ευρώ, σήμερα 27 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Θήρας, σε σωματείο, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξηρά χόρτα σε υπαίθριο χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση «Όρμος Φηρών», στη Σαντορίνη.

Επίσης, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250 ευρώ, σήμερα 27 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γιαννιτσών, σε Έλληνα, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών μέσα σε οικόπεδο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση «Αξός», του Δήμου Γιαννιτσών, στην Πέλλα.

Πρόστιμο αξίας 2.625 ευρώ επιβλήθηκε επίσης σήμερα από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ζακύνθου, σε Ελληνίδα, η οποία προέβη σε καύση απορριμμάτων σε αγροτική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στους Αμπελόκηπους στη Ζάκυνθο.