Ελλάδα

«Επικίνδυνες καταιγίδες και μπουρίνια»: Προειδοποίηση για τον καιρό τις επόμενες μέρες

eurokinissi eurokinissi
Μπορεί ο καιρός να είναι αίθριος με την θερμοκρασία να πλησιάζει τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς ωστόσο, η καλοκαιρία δεν θα παραμείνει για πάντα. Κολυδάς και Τσατραφύλλιας κάνουν λόγο για επικίνδυνες καταιγίδες την Πέμπτη.

Σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, παρουσιάζει την εξέλιξη του καιρού της εβδομάδας, τονίζοντας πως η αστάθεια που έρχεται από την Πέμπτη θα φέρει κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Όπως γράφει, «από τη Δευτέρα θα υπάρξει βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων που θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά. Συνθήκες αστάθειας θα παρατηρηθούν από την Πέμπτη σ' όλα τα ηπειρωτικά με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες ενώ από πλευράς θερμοκρασιών, μετά τους 37 με 38 τοπικά στα ηπειρωτικά έως την Τρίτη, θα καταγραφεί πτωτική πορεία του υδραργύρου με επάνοδο κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή».

Με αυτή την απόψη συμφωνεί και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας τονίζοντας πως την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα δώσει «Πτώση θερμοκρασίας 8-10 βαθμούς, δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες και μπουρίνια με πολλούς κεραυνούς στα ηπειρωτικά».

Για σήμερα και αύριο προβλέπει  «Άνοδος της θερμοκρασίας με το υδράργυρο να αγγίζει τους 37-39 (ίσως και 40 τοπικά) σε Θεσσαλία,Βοιωτία,Φθιώτιδα,Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία ,Λακωνία,Μεσσηνία,Κορινθία,Αργολίδα, νότια Κρήτη. Στους 35-37 στην Αττική και στους 32-34 στη Θεσσαλονίκη».