Ελλάδα

Χαλκιδική: Θρήνος στην κηδεία της 13χρονης που σκοτώθηκε από κεραυνό

Χαλκιδική: Θρήνος στην κηδεία της 13χρονης που σκοτώθηκε από κεραυνό
Σε λευκό φέρετρο και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η κηδεία της 13χρονης Δωροθέας που χτυπήθηκε από κεραυνό στην παραλία στην Χαλκιδική που βρισκόταν με τους γονείς της.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 13χρονης Δωροθέας που κεραυνοβολήθηκε και σκοτώθηκε ακαριαία από τα εκατομμύρια βολτ που την διαπέρασαν σε παραλία στο Ποσείδι Χαλκιδικής που πήγε για μπάνιο με τους γονείς της. 

Φίλοι, συμμαθητές και συγγενείς με βουβό πονο έδωσαν το παρών στην εξόδιο ακολουθία της 13χρονης  στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Στη θέα του λευκού φέρετρου λύγισαν όλοι. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας που την οδήγησαν στο θάνατο.

Η χαρά του μπάνιου στην θάλασσα μετατράπηκε στον χειρότερο εφιάλτη με τους γονείς της να μαζεύουν το κουράγιο τους για να αποχαιρετίσουν την μονάκριβή τους. 

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της προσπαθούσαν να διαχειριστούν την απώλεια της χαμογελαστής Δωροθέας που είχε όνειρα και φιλοδοξίες. Συγκλονίζει η στιγμή που μετά την ολοκλήρωση της κηδείας το λευκό φέρετρο βγήκε από την εκκλησία με χειροκρότημα, ενώ μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Φάρου Νέων Μουδανιών τραγούδησαν το «Τώρα νυφούλα μου χρυσή».

Σε ανάρτηση η Σκακιστική Ακαδημία Νέας Προποντίδας -Σ.Α. Μουδανιών αναφέρει: «Χάσαμε τη Δωροθέα μας, ένα παιδί 13 χρόνων, μία πολλά υποσχόμενη σκακίστρια. Μία σκακίστρια που έμπαινε στη μάχη και κάθε φορά αποδείκνυε, και στους προπονητές της και τους συναθλητές της, ότι μπορούν να βασιστούν πάνω της. Ένα παιδί που πάντα με χαμόγελο και πείσμα έδινε το παρόν και μαχόταν!».

Συγκλονίζει ο θείος της: Μια μεταλλική χάντρα στο μαγιό της στέρησε τη ζωή

Συγκλονισμένος και ο θείος της μικρής που μιλώντας στο MEGA περιέγραψε πώς η Δωροθέα έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της.  «Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και ο αδελφός μου και η νύφη μου με το παιδί αποφάσισαν να πάνε για μπάνιο. Ξαφνικά άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Ο αδελφός μου πήρε τη γυναίκα του και τη μικρή και βγήκαν αμέσως από τη θάλασσα και κατευθύνθηκαν προς το αυτοκίνητο. Εκεί χτύπησε ο κεραυνός την ανιψιά μου». Είναι σοκαριστικό πως μια μεταλλική χάντρα στο μαγιό της 13χρονης – που δεν ήταν μεγαλύτερη από ένα κουμπί – ήταν ικανή να προκαλέσει ένα τόσο φρικτό δυστύχημα. «Ο ιατροδικαστής μάς είπε ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από μία μεταλλική χάντρα μεγέθους κουμπιού που βρισκόταν στο μαγιό του παιδιού. Μου είναι τόσο δύσκολο να μιλάω γι’ αυτό».