Διεθνή

Ο Τζεφ Μπέζος πουλά ξανά μετοχές της Amazon, αξίας σχεδόν 5 δισ. $

Ο Τζεφ Μπέζος πουλά ξανά μετοχές της Amazon, αξίας σχεδόν 5 δισ. $ Φωτογραφία: EPA/ NINA PROMMER
Ήδη ο Τζεφ Μπέζος έχει πει ότι θα πουλήσει όλες τις μετοχές της εταιρείας που κατέχει.

Ο Τζεφ Μπέζος δήλωσε ότι θα πουλήσει άλλες 25 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, που αξίζουν σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ανακοίνωσή του έγινε αφού η μετοχή της εταιρείας έφτασε σε τιμή ρεκόρ την Τετάρτη. Ήδη, από τον Φεβρουάριο έχει ανακοινώσει ότι θα πουλήσει όλες τις μετοχές της Amazon που κατέχει, αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων.

Φέτος η μετοχή της Amazon έχει καταγράψει άνοδο άνω του 30%, λόγω των προσδοκιών ότι η ολοένα μεγαλύτερη ζήτηση για τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης θα ενισχύσει τα κέρδη των υπηρεσιών cloud της εταιρείας.

Τον προηγούμενο μήνα η χρηματιστηριακή αξία της Amazon ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Όμως, είναι ακόμα πίσω από άλλους κολοσσούς της τεχνολογίας, όπως οι Nvidia, Apple και Microsoft, που όλες τους έχουν ξεπεράσει τα 3 τρισεκατομμύρια.

Το 2021 ο Τζεφ Μπέζος αποσύρθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon. Αυτή τη στιγμή είναι εκτελεστικός πρόεδρος και παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας που ίδρυσε το 1994. Ο 60χρονος είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 214 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.