Ελλάδα

Συναγερμός για μουχλιασμένα επιδόρπια γάλακτος στην ελληνική αγορά

Συναγερμός για μουχλιασμένα επιδόρπια γάλακτος στην ελληνική αγορά
Η καταγγελία κατατέθηκε από καταναλωτή και αφορά μουχλιασμένο επιδόρπιο γάλακτος το οποίο αγοράστηκε από σουπερμάρκετ στην περιοχή της Καλαμάτας.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών κρούει η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία που με ενημέρωσή της προειδοποιεί για την παρουσία στο εμπόριο επικίνδυνων γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία ενώ βρίσκονται εντός της προβλεπόμενης ημερομηνίας κατανάλωσης (και μάλιστα αρκετό καιρό πριν τη λήξη του προϊόντος) εντούτοις φέρουν την παρουσία έντονων σημείων αλλοίωσης (μούχλας), όπως προκύπτει από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Η εν λόγω καταγγελία κατατέθηκε από καταναλωτή στα γραφεία της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας από τις 23 Ιουνίου 2024, για επιδόρπιο γάλακτος το οποίο αγοράστηκε από σουπερμάρκετ στην περιοχή της Καλαμάτας.

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία επικοινώνησε άμεσα με την παραγωγό εταιρεία, η οποία δεσμεύθηκε να διερευνήσει τις συνθήκες παρασκευής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διάθεσης που σχετίζονται με την αλλοίωση του προϊόντος. Παράλληλα, έστειλε ενημέρωση στο καταναλωτικό κοινό με απώτερο στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

mail 8 f8864

Τι πρέπει να κάνετε αν τα εντοπίσετε στο ψυγείο σας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καλούνται οι καταναλωτές να ελέγχουν προσεκτικά τα επιδόρπια που αγοράζουν ακόμα και αν βρίσκονται εντός ημερομηνίας ασφαλούς κατανάλωσης και αν διαπιστώσουν αντίστοιχες αλλοιώσεις να καταγγείλουν το γεγονός στις αρμόδιες αρχές ή και στην Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://elde.gr/ ή επικοινωνήστε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 210 2520977