Ελλάδα

Μάτι: Αύριο συνεχίζεται η δίκη - Με κλήρωση και διορισμούς δικηγόρων αναλώθηκε η πρώτη συνεδρίαση

Μάτι: Αύριο συνεχίζεται η δίκη - Με κλήρωση και διορισμούς δικηγόρων αναλώθηκε η πρώτη συνεδρίαση Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Οι επτά κατηγορούμενοι που έλειπαν από τη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, σε δεύτερο βαθμό.

Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Στο δικαστήριο έδωσαν το παρών δεκάδες συγγενείς των 104 νεκρών και εγκαυματίες, δηλώνοντας παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και διεκδικώντας τη δικαίωση για τους νεκρούς τους, έξι χρόνια μετά την εθνική τραγωδία.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν 14 από τους 21 που δικάζονται από μηδενική βάση για την πυρκαγιά που βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες της ανατολικής Αττικής. Απόντες ήταν ο ο τότε αρχηγός του ΠΣ Σωτήρης Τερζούδης, ο τότε υπαρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο τότε αξιωματικός στα εναέρια της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης , η πρώην Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα Βάιος Θαυμάσιας και ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, από το οικόπεδο του οποίου ξεκίνησε ο πύρινος όλεθρος. Και οι επτά εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων διέκοψε για αύριο, για να ορίσει συνήγορο στον πρώην διοικητή ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη, καταδικασμένο και πρωτόδικα σε 111 έτη φυλάκιση για την πυρκαγιά. Ο κ. Φωστιέρης και πρωτόδικα είχε δικαστεί χωρίς συνήγορο, ωστόσο μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο νόμο, πλέον απαιτείται η νομική εκπροσώπηση του κατηγορουμένου.

Στη σύνθεση του δικαστηρίου κληρώθηκαν δύο αναπληρωματικά μέλη καθώς και αναπληρωτής Εισαγγελέας. Ωστόσο η αναπληρώτρια Πρόεδρος δήλωσε κώλυμα, μετά τη νομιμοποίηση των συνηγόρων υποστήριξης κατηγορίας και υπεράσπισης, για λόγους ευπρέπειας και το δικαστήριο την αντικατέστησε.