Ελλάδα

Πού έχει φωτιά τώρα: Πύρινο μέτωπο σε Σουφλί, Διδυμότειχο, Κορινθία, Λέσβο, Λάρισα

Πού έχει φωτιά τώρα: Πύρινο μέτωπο σε Σουφλί, Διδυμότειχο, Κορινθία, Λέσβο, Λάρισα
Στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. Δείτε πού έχει φωτιά τώρα. Πύρινο μέτωπο σε Σουφλί, Διδυμότειχο, Κορινθία, Λέσβο, Λάρισα.

Φωτιές τώρα είναι σε εξέλιξη σε τέσσερα σημεία της χώρας με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν ιδιαιτέρως την εξάπλωσή τους λόγω της αυξημένης ζέστης και των μελτεμιών.

Για τρίτο 24ωρο το μέτωπο στο Σουφλί

Για τρίτο 24ωρο μαίνεται η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο χωριό Ρούσσα στο Σουφλί. Το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται σε χαμηλή βλάστηση, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη. Ειδικότερα, έχουν σπεύσει 25 πυροσβέστες με επτά οχήματα, δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Φωτιά και στο χωριό Λαγός Διδυμοτείχου

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά και σε αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό Λαγός Διδυμοτείχου. Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα με 8 πυροσβέστες ενώ η Πυροσβεστική εξηγεί πως δεν εμπνέει ανησυχία η εξάπλωσή της.

Πύρινο μέτωπο στη Λέσβο, εντοπίστηκε απανθρακωμένος σε όχημα

Φωτιά τώρα στη Λέσβο και συγκεκριμένα στην περιοχή Πολιχνίτου. Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 22 πυροσβέστες με 7 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου ενώ από αέρος επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Στην πυρκαγιά βρέθηκε εντός αυτοκινήτου απανθρακωμένο ατομο.

Φωτιά στην Στιμάγκα Κορινθίας

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Στιμάγκα Κορινθίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13.40 και μέχρι στιγμής δεν απειλείται κάποιος οικισμός. Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση της φωτιάς και συγκεκριμένα 97 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, 11 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

{https://www.youtube.com/watch?v=J468GOGx15o}

Φωτιά και στη Λάρισα

Φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης 11/07, κοντά στη Νίκαια Λάρισας. Η πυρκαγιά καίει έκταση με σιτοκαλαμιές, ενώ επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και μηχανήματα.