Ελλάδα

Φωτιά στις Σέρρες: Συνεχίζεται η μάχη στο Αχλαδοχώρι - Εστάλη 112 τα ξημερώματα

Φωτιά στις Σέρρες: Συνεχίζεται η μάχη στο Αχλαδοχώρι - Εστάλη 112 τα ξημερώματα
Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στο Αχλαδοχώρι Σερρών.

Για 15η ημέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά στο όρος Όρβηλος πάνω από το Αχλαδοχώρι, του Δήμου Σιντικής, ενώ τα ξημερώματα εστάλη 112 στους κατοίκους καθώς η φωτιά αναζωπυρώθηκε και κατέβηκε προς τα κάτω, κοντά στο χωριό.

Συγκεκριμένα το πύρινο μέτωπο επεκτάθηκε στην περιοχή «Σπανουβίτσα» και σε κοντινή απόσταση από το ξωκλήσι της Ανάληψης, τέσσερα χιλιόμετρα από το Αχλαδοχώρι.

Για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν υδροφόρες των Δήμων του Νόμου και εθελοντές από το Αχλαδοχώρι και τον ΟΦΚΑΘ. 

Εναέρια μέσα, αεροσκάφη Canadair, μέχρι το μεσημέρι και ελικόπτερα μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν χθες αφού το έργο των επίγειων δυνάμεων είναι δύσκολο με την περιοχή να είναι δύσβατη και ναρκοθετημένη.

Έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες πολλών χιλιομέτρων με χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Σιντικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του στρατού ενώ υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρα του Δήμου Σερρών.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τα Π.Υ. Σερρών και τα πυροσβεστικά κλιμάκια Σιδηροκάστρου και Ποροΐων με πεζοπόρα τμήματα αλλά και Δασοκομάντων της 2ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ).