Ελλάδα

Καταγγελία: Εργοδότρια στην Πάρο απαίτησε να δουλέψει και ανήλικη, για να μπορεί να μείνει με τη μητέρα της

Καταγγελία: Εργοδότρια στην Πάρο απαίτησε να δουλέψει και ανήλικη, για να μπορεί να μείνει με τη μητέρα της Φωτογραφία: SOOC/ KONSTANTINOS TSAKALIDIS
Η μητέρα είχε ενημερώσει την εργοδότρια ότι είναι μονογονεϊκή οικογένεια και πως θα έπρεπε να μείνει στο κατάλυμα με την ανήλικη κόρη της.

Νέα καταγγελία έρχεται στο φως για τις πρακτικές των εργοδοτών στον επισιτισμό και τον τουρισμό, αυτή τη φορά από την Πάρο.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε η Έφη Αχτσιόγλου, επικαλούμενη τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό, εργοδότρια στην Πάρο απαίτησε από εργαζόμενη να εργαστεί και η ανήλικη κόρη της στην επιχείρηση, προκειμένου να μπορεί να διαμείνει με τη μητέρα της στο κατάλυμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εργαζόμενη, πριν αναλάβει την εργασία, είχε ενημερώσει την εργοδότρια ότι είναι μονογονεϊκή οικογένεια και πως θα έπρεπε να διαμένει στο κατάλυμα με την ανήλικη κόρη της.

«Ο εργασιακός μεσαίωνας μοιάζει μάλλον με παράδεισο πλέον στην Ελλάδα», επισημαίνει η Έφη Αχτσιόγλου στην ανάρτησή της. «Η εργασία ανηλίκων κανονικοποιείται καθημερινά στον τουρισμό», συμπληρώνει.

«Η έκρηξη της ασυδοσίας στην αγορά εργασίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού και όλες οι παρεμβάσεις της ΝΔ συντείνουν στη διάλυση κάθε προστατευτικού πλαισίου στέλνοντας μήνυμα γενικευμένης αυθαιρεσίας», τονίζει και σημειώνει ότι το σώμα Επιθεώρησης Εργασίας «στην πραγματικότητα μετατράπηκε σε αόρατη αρχή».

«Απαιτούμε την εντατική παρουσία του Σ.ΕΠ.Ε. στους τουριστικούς προορισμούς για τον ουσιαστικό έλεγχο της αγοράς εργασίας και τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας συμπεριλαμβανομένης της τήρησης των ωραρίων», καταλήγει η Έφη Αχτσιόγλου.

{https://www.facebook.com/e.achtsioglou/posts/pfbid0fw6Bf9xceG6m8L5t1oXuaeanEhkoFeKGzxLZhjUkvJq7zUBgnSrcTAnNbuumAxbul}