Πολιτική

Παραστατίδης για υποκλοπές: Αν είναι νόμιμη η παρακολούθηση Χατζηδάκη, οφείλει να παραιτηθεί

Παραστατίδης για υποκλοπές: Αν είναι νόμιμη η παρακολούθηση Χατζηδάκη, οφείλει να παραιτηθεί
Το πόρισμα του Άρειου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών σχολιάζει ο Στέφανος Παραστατίδης.
 Όπως τονίζει στην ανάρτησή του ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Παραστατίδης, για την μη κλήση του Κωστή Χατζηδάκη να καταθέσει για το γεγονός ότι ήταν ένα από τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ «Αφού λοιπόν ο κ. Χατζηδάκης ο οποίος παρακολουθείται ως ύποπτος για τη δημόσια ασφάλεια δεν κινείται νομικά για να προστατέψει -ως οφείλει- τον εαυτό του, έχει την πολιτική ευθύνη να το κάνει για να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Σε κάθε αντίθετη περίπτωση οφείλει να παραιτηθεί.»

Αναλυτικά η ανάρτησή του

*Παρακολούθηση Χατζηδάκη: εφόσον είναι νόμιμη οφείλει να παραιτηθεί.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2022 αποκαλύφθηκε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε επί 2 έτη τον Κωστή Χατζηδάκη για λόγους εθνικής ασφαλείας. Η παρακολούθηση τεκμηριώθηκε απο την ΑΔΑΕ τον Ιανουάριο του 2023.

Ο ίδιος δήλωσε (26/01/2023): «Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να έχει ενοχληθεί περισσότερο από αυτή την ιστορία από όσο εγώ. Γι’ αυτό είμαι και ο πρώτος που θέλω να διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση το ταχύτερο δυνατό, για να μην μένουν σκιές και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όλων αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων».

Όμως ο κ. Χατζηδάκης -περιέργως- δεν προσέφυγε τελικά στη δικαιοσύνη για να μάθει τον λόγο παρακολούθησής του και αν αυτός ήταν νόμιμος. Σήμερα και με βάση την απόφαση του Άρειου Πάγου, η παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη κρίνεται νόμιμη, άρα τεκμηριώνονται οι λόγοι εθνικής ασφαλείας. Σε αυτή την περίπτωση η προσφυγή του κ. Χατζηδάκη στην δικαιοσύνη δεν αφορά μονάχα το άτομό του αλλά το δημόσιο συμφέρον και τους Έλληνες πολίτες καθώς συνδέεται με το θεσμικό του αξίωμα (υπουργός ενέργειας και κατόπιν εργασίας).

Αφού λοιπόν ο κ. Χατζηδάκης ο οποίος παρακολουθείται ως ύποπτος για τη δημόσια ασφάλεια δεν κινείται νομικά για να προστατέψει -ως οφείλει- τον εαυτό του, έχει την πολιτική ευθύνη να το κάνει για να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Σε κάθε αντίθετη περίπτωση οφείλει να παραιτηθεί.

{https://www.facebook.com/stefanos.parastatidis/posts/pfbid0SJCehYoPDbswPyZFMNYA7LzH6gBTeJ6wzDuvo2WGDTVeXbF4UKu9NiY8eBvqKmhil}