Ελλάδα

Μετονομάστηκε δρόμος στη Λάρισα για την 21χρονη Αλεξάνδρα Λάτα που σκοτώθηκε στα Τέμπη

Μετονομάστηκε δρόμος στη Λάρισα για την 21χρονη Αλεξάνδρα Λάτα που σκοτώθηκε στα Τέμπη
Η Αλεξάνδρα Λάτα σκοτώθηκε στα 21 της χρόνια στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ένα και πλέον χρόνο μετά, η Λάρισα την τίμησε, με μετονομασία ενός δρόμου.

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η λιτή εκδήλωση για τη μετονομασία δρόμου στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα σε οδό Αλεξάνδρα Λάτα.

Πρόκειται για το όνομα της 21χρονης φοιτήτριας της Στρατιωτικής Ιατρικής από τη Λάρισα, που έχασε τη ζωή της, μαζί με άλλους 56 ανθρώπους, στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το όνομα της αδικοχαμένης φοιτήτριας, δόθηκε σε δρόμο της συνοικίας που διέμενε η οικογένεια Λάτα, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων.

Στην τελετή παρέστησαν εκτός από τα μέλη της οικογένειας Λάτα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Θ. Μαμάκος και στελέχη της δημοτικής αρχής, η βουλευτής Ευαγ. Λιακούλη, η αντιπεριφερειάρχης Μ. Γαλλιού, κάτοικοι της περιοχής και φίλοι της οικογένειας.

Η αδικοχαμένη κοπέλα είχε πάει στην Πάτρα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας του 2023 και επέστρεφε με το τρένο στη Θεσσαλονίκη, για να συνεχίσει τη φοιτητική της ζωή και το διάβασμα που τόσο αγαπούσε. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βρέθηκε στην Πάτρα για το καρναβάλι.

Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη οι γονείς της, την παρακάλεσαν να κάνει μια στάση στη Λάρισα για να τη δουν λίγο.

Όμως η 21χρονη αρνήθηκε και παρέμεινε στο μοιραίο Intercity 62. Ήθελε να φτάσει γρήγορα στη Θεσσαλονίκη για να ξεκουραστεί κάποιες ώρες πριν ξεκινήσει και πάλι το διάβασμα για τη σχολή της. Αυτή η απόφαση έμελλε να σταθεί μοιραία για τη ζωή της.

Η φοιτήτρια 21 χρονών ήταν ανάμεσα στα θύματα του δυστυχήματος που σημειώθηκε με τρένο στα Τέμπη λίγο πριν την Τρίτη 01 Μαρτίου 2023.

Η Αλεξάνδρα Λάτα, υπήρξε άριστη μαθήτρια στο σχολείο μας και ήταν φοιτήτρια της Ιατρική Σχολής του ΑΠΘ, Ιατρικό Τμήμα της ΣΣΑΣ.

{https://www.youtube.com/watch?v=0YcXnBpqq7s}