Πολιτική

Τέμπη: Οργισμένοι συγγενείς θυμάτων με Γεωργιάδη - «Βέβηλα ψέμματα, παρανοειδής έκφραση λόγου»

Τέμπη: Οργισμένοι συγγενείς θυμάτων με Γεωργιάδη - «Βέβηλα ψέμματα, παρανοειδής έκφραση λόγου» Φωτογραφία: SOOC/ KONSTANTINOS TSAKALIDIS
Συγγενείς θυμάτων των Τεμπών ξεσπούν κατά Γεωργιάδη, επειδή τους επικαλέστηκε στη Βουλή.

Την οργισμένη αντίδραση συγγενών θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη προκάλεσαν τα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσής του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κόντρα του υπουργού με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας αφορούσε την αντίδραση της δεύτερης για το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής εκπροσώπησε τη Βουλή σε εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Σερρών.

«Δεν είναι δυνατόν ένα πρόσωπο το οποίο ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη, έχουν διαβιβαστεί μηνύσεις και δικογραφίες για τις ποινικές ευθύνες που έχει για το έγκλημα των Τεμπών και έπρεπε να είναι υπόδικο, να έχει χρησθεί εκπρόσωπος της Βουλής. Είναι ύβρις, ακραία πρόκληση», είπε μεταξύ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης αντιπαράθεσης χθες, στην ολομέλεια της Βουλής.

Απαντώντας της, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε ανάρτηση που είχε κάνει ο Νίκος Πλακιάς, για το κοντέινερ που βρέθηκε στη Λάρισα. Αυτή η επιλογή του υπουργού Υγείας προκάλεσε την αντίδραση τόσο του Νίκου Πλακιά, όσο και της Μαρίας Καρυστιανού.

Η ανάρτηση του Νίκου Πλακιά στην οποία αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης

{https://x.com/PlakiasNikos/status/1806711259389149186}

«Το σωστό είναι να μην αναφέρονται ονόματα των συγγενών σε αυτές τις αντιπαραθέσεις μιας και είναι σαν φέρνει εμένα τον ίδιο σε αντιπαράθεση με τον εκάστοτε ομιλητή το οποίο είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε όπως θα ήταν και με εσάς υπουργέ αν ήσασταν σε ανάλογη θέση», τόνισε ο Νίκος Πλακιάς σε νέα ανάρτησή του.

«Θα μπορούσατε να επικαλείστε διάφορες άλλες πηγές πληροφόρησης και όχι τα ονόματα μας. Εκτός και αν την επόμενη φορά να αναφερθείτε και στις άλλες αναρτήσεις μου για τα Τέμπη. Όπως για την υπουργοποίηση της μισής εξεταστικής επιτροπής. Όπως τις αναρτήσεις για τον δολοφόνο από τις Σέρρες Κώστα Καραμανλή. Όπως για τον μπουλντόζα από τον Βόλο Χρήστο Τριαντόπουλο. Όπως εκατοντάδες άλλες που δεν είναι υπέρ της κυβερνήσεως σας», συνέχισε ο άνθρωπος που έχασε στην τραγωδία των Τεμπών τις κόρες του και την ανιψιά του.

«Τότε ναι μπορείτε άνετα να αναφέρεται το όνομα μου και θα σας επικροτήσω. Αλλιώς αφήστε το. Καριέρες στα παιδιά τα δικά μου δεν θα χτιστούν από όλους τους πολιτικούς εκεί μέσα», κατέληξε ο Νίκος Πλακιάς.

{https://x.com/PlakiasNikos/status/1807888134778097682}

«Παραβιάσατε εκ νέου κάθε όριο ηθικής και ανθρωπιάς. Βέβηλα ψέμματα και παρανοειδής έκφραση λόγου, ως συνήθως», έγραψε από την πλευρά της η Μαρία Καρυστιανού, απευθυνόμενη στον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Κάνατε σημαία την άποψη ενός γονέα γιατί σας βόλευε και αγνοήσατε την αλήθεια των πραγματογνωμόνων επειδή δεν σας βόλευε. Και για ακόμα μια φορά, φωνάζατε ανυπόστατες αρλούμπες, κάνοντας μικροπολιτική. Ολοφάνερος ο φόβος που προκαλεί η αλήθεια στον ένοχο. Γιατί δεν ξεσπάσατε με τον ίδιο θυμό και στόμφο όταν βρέθηκαν οστά στο Κουλούρι; Εκείνη την ημέρα ήταν εκτός λειτουργίας η “ευαισθησία” σας; Αντιλαμβάνεστε, άραγε ότι η χαμηλή ηθική και αναξιοπρέπεια που σας διακρίνει δεν σας επιτρέπει να ακουμπάτε το θέμα των Τεμπών και τον ιερό αγώνα μας; Μάλλον όχι», συμπλήρωσε.

{https://www.facebook.com/maria.karystianou/posts/pfbid02g8Dv1nNFq82JxGD3SXT5CXH5fuBKYY2sE84Cqqu5opanwGszM3BzGvQncK4YgQTXl}