Ελλάδα

Δείτε την πλωτή εξέδρα που επέστρεψε στον Μπάλο για να βγαίνουν οι τουρίστες στην παραλία

Δείτε την πλωτή εξέδρα που επέστρεψε στον Μπάλο για να βγαίνουν οι τουρίστες στην παραλία Φωτογραφία: Facebook
Ο δήμαρχος Κισσάμου ανέφερε πως για να επιλυθεί σύντομα το πρόβλημα «οι ιδιοκτήτες των πλοίων ανέλαβαν την οικονομική ευθύνη για την πλωτή εξέδρα».

Επέστρεψε στην παραλία του Μπάλου η πλωτή εξέδρα, η οποία θα βοηθήσει στην ομαλή και ασφαλή αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία. Έτσι το πρόβλημα που είχε προκύψει, αποκαταστάθηκε.

Η εξέδρα υπήρχε στον Μπάλο και τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο απομακρύνθηκε το φετινό καλοκαίρι, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 και αφορούσε στην ασφαλή αποβίβαση και επιβίβαση των επισκεπτών με τα ημερόπλοια, βάζοντας σε «περιπέτειες» τους επισκέπτες.

Η αδειοδοτημένη πλωτή εξέδρα παρέμεινε χθες στο λιμάνι της Κισάμου και σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε στον Μπάλο από την «Κοινοπραξία Ναυτικών Εταιρειών Κρητικές Ημερήσιες Κρουαζιέρες» με σκοπό να εγκατασταθεί σε σημείο όπου θα εξυπηρετεί την ασφαλή αποβίβαση στην παραλία.

«Η κατάσταση είναι καλύτερη τώρα, καθώς έχει αποκατασταθεί η εξέδρα αποβίβασης. Από σήμερα οι επισκέπτες θα αποβιβάζονται κανονικά χωρίς να χρειάζεται να περπατούν μέσα στο νερό. Η εξέδρα είχε αποσυρθεί λανθασμένα, αλλά τώρα έχει επανατοποθετηθεί», επεσήμανε μεταξύ άλλων για το θέμα ο δήμαρχος Κισσάμου, Γεώργιος Μυλωνάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι για να επιλυθεί σύντομα το πρόβλημα «οι ιδιοκτήτες των πλοίων ανέλαβαν την οικονομική ευθύνη για την πλωτή εξέδρα», ενώ για τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν αντιδράσεις στο X είπε ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικές της περιοχής.