Ελλάδα

Γραμματικό: Άναψε φωτιά για μπάρμπεκιου στην παραλία, του επιβλήθηκε πρόστιμο

Γραμματικό: Άναψε φωτιά για μπάρμπεκιου στην παραλία, του επιβλήθηκε πρόστιμο Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Έσβησε τη φωτιά μόλις είδε τους πυροσβέστες, αλλά δεν απέφυγε τις συνέπειες.

Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις για τον υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κάποιος στο Γραμματικό αποφάσισε να ανάψει φωτιά στην παραλία για να κάνει μπάρμπεκιου.

Ο συγκεκριμένος πολίτης θα πληρώσει αυτή την απερισκεψία του, καθώς ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική. Όταν είδε τους πυροσβέστες, έσβησε τη φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας irafina, αλλά δεν γλίτωσε το πρόστιμο.

«Οι θερμές εργασίες και τα μπάρμπεκιου κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου μπορούν να οδηγήσουν σε ανυπολόγιστες καταστροφές», επεσήμανε ο Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτηση με αφορμή το περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής.

«Πολίτης στο Μεγάλο Σέσι Γραμματικού, αποφάσισε να ανάψει φωτιά για να κάνει μπάρμπεκιου στην παραλία εν μέσω καύσωνα και υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, διακινδυνεύοντας ενδεχομένως ζωές, περιουσίες και φυσικό πλούτο», συμπλήρωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και επανέλαβε «δεν θα επιδείξουμε καμία ανοχή στους ασυνείδητους εμπρηστές».

kikilias-anartisi_b944c.png