Ελλάδα

Λύτρας: Αποφυλάκιση με «βραχιολάκι» η πρόταση του εισαγγελέα - Οι λόγοι

Λύτρας: Αποφυλάκιση με «βραχιολάκι» η πρόταση του εισαγγελέα - Οι λόγοι Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ο εισαγγελέας προτείνει αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα και κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» για έξι μήνες.

«Πράσινο φως» στην αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα, ανάβει με την πρότασή του ο εισαγγελέας που γνωμοδότησε στο δικαστικό συμβούλιο, μετά την προσφυγή του ποινικολόγου κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης που εξέδωσε η 18η ανακρίτρια.

Ο κ. Γιωργος Πολυκράτης, στην πρότασή του ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του 52χρονου με κατ' οίκον περιορισμό και ηλεκτρονική επιτήρηση, για τους επόμενους έξι μήνες. Με άλλα λόγια, ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα και τον εγκλεισμό αυτού στο σπίτι με «βραχιολάκι». Αυτό άλλωστε ήταν και το αίτημα που καταθέσει στην ανακρίτρια της υπόθεσης και ο ίδιος ο κατηγορουμενος για τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη της γυναίκας του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο κ. Πολυκράτης, στη γνωμοδότησή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αναφέρει, αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους αιτείται αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Απόστολου Λύτρα, αναφέρει ότι η επιβολή αυτού του μέτρου:

«παρέχει βάσιμα την προσδοκία ότι ο κατηγορούμενος δε θα διαπράξει άλλα εγκλήματα παρόμοιας φύσης και βαρύτητας και δη σε βάρος της παθούσας συζύγου του, αφετέρου δε επαρκεί για να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο ακροατήριο καθώς και η υποβολή του στην εκτέλεση της εκδοθησόμενης τυχόν καταδικαστικής εναντίον του απόφασης, μέτρο το οποίο εν προκειμένω εναρμονίζεται με την αρχή της αναγκαίας αναλογίας μεταξύ του μέσου και του επιδιωκόμενου σκοπού...».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που οδήγησαν τον εισαγγελικό λειτουργό να κάνει δεκτή την προσφυγή του Απόστολου Λύτρα κατά της προφυλάκισής του, είναι «τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα περιστατικά» της κακουργηματικής πράξης, η προσωπικότητα του κατηγορούμενου, οι δύο υπεύθυνες δηλώσεις του συνεργάτη του προφυλακισμένου δικηγόρου, με τις οποίες βεβαιώνει ότι ουδέποτε ο ίδιος και ακόμη δύο πρόσωπα επιχείρησαν να εισβάλλουν το βράδυ της 18ης Ιουνίου στο σπίτι της παθούσας, αλλά και γεγονός ότι ο ίδιος ο κατηγορούμενος συναινεί στον κατ' οίκον περιορισμό του με «βραχιολάκι».

Την τελική κρίση, αναφορικά με το αν θα γίνει δεκτό το αίτημα του Απόστολου Λύτρα για αποφυλάκισή του, θα έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το επόμενο διάστημα.